مشهد-ایرنا- امام جمعه موقت مشهد گفت: مسوول مردمی باید آگاه به جایگاه مردم، مسلط به نفس و دارای احساس مسوولیت نسبت به مسائل جامعه باشد.

حجت الاسلام محمد باقر فرزانه در خطبه‌های نماز جمعه امروز مشهد که در حرم مطهر امام رضا (ع) اقامه شد افزود: از دولت نخست جمهوری اسلامی ایران تا دولت سیزدهم، همه بدون استثنا می گفتند دولت ما مردمی است و مسوولان ما مردمی هستند.

وی با بیان این که مسوول مردمی به جایگاه و نقش مردم توجه دارد گفت: از سال ها قبل از پیروزی انقلاب در جریان تحولات کشور بودم، اگر مردم نبودند نه انقلاب پیروز می شد و نه انقلاب تا الان مانده بود و اگر مردم نبودند حتی اگر ۱۰ امام خمینی هم داشتیم باز هم انقلابی باقی نمی ماند.

امام جمعه مشهد با ذکر شاخصه های مسوول مردمی از زبان امام معصوم (ع) گفت: ما قدرت برتری از ملت برای دفاع از دین نداریم و این مردم همیشه آماده دفاع از دین هستند از این رو نخستین شاخصه مسوول این است که جایگاه و نقش مردم را فراموش نکند.

فرزانه افزود: از طرف دیگر، مسوولی مردمی است که مسلط به نفس خودش باشد، وقتی کسی قدرت ندارد و به قدرت می رسد باید آن قدر خودساخته باشد که نشکند و خدمت کند.

وی تاکید کرد: مسوول مردمی باید خودساخته باشد و نباید اسیر خانواده، فرزند یا دامادش باشد.

امام جمعه موقت مشهد گفت: مسوول مردمی باید احساس مسوولیت داشته باشد و اگر جز این باشد مسوولیت برای او آخور دنیا می شود و بر عکس، داشتن احساس مسوولیت برای مسوول اشتیاق به خدمت و دغدغه مردم ایجاد می کند.

فرزانه به توبیخ یکی از کارگزاران حکومت، توسط امام علی(ع)، برای شرکت آن مسوول در یک میهمانی اشرافی اشاره کرد و افزود: در کشور ما کسانی هستند که از حداقل تغذیه، بهداشت و مسکن برخوردار نیستند که مسوول و مدیر ما در برابر این افراد باید احساس مسوولیت کند و مسوول، بدون داشتن احساس مسوولیت عاقبتی جز جهنم ندارد.

امام‌جمعه موقت مشهد اظهار کرد: قضاوت رفتار مسوولان و نظام اسلامی باید با توجه به جوانب گوناگون باشد و این قضاوت نباید تک بعدی باشد.

فرزانه در خصوص شیوه های حفظ تقوا و دستاوردهای معنوی ماه مبارک رمضان گفت: ارتباط با علی(ع) و اولاد او ما را در برابر تمایلات نفسانی و شیطان حفظ کرده و تقوای الهی کسب شده ماه رمضان را حفظ می کند، همچنین این ارتباط ولایی ما را در برابر قدرتهای سلطه گر شیطانی در جهان نیز مصون می دارد.

وی افزود: اگر دست ما از دست ولایت جدا شد، اشرافیگری، نفاق و فرصت طلبی و انحراف فکری در جامعه ایجاد می شود و اکنون این انحراف فکری و عقیدتی با ظهور جریاناتی مانند داعش و وهابیت در امت اسلامی نمود یافته است.