به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی در خطبههای نماز جمعه این هفته قشم که با حفظ شیوه نامه های بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در مصلی امام علی(ع) این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: تحلیل ما نسبت به وضع کشور باید با شاخص های مختلف باشد، شاخص اقتصاد تنها یک شاخص است.
وی ادامه داد: شاخص امنیت، شاخص علم، شاخص نوآوری های فناورانه در هنگام تحریم و گرفتاری های که دشمنان برای ما به وجود آوردند از دیگر شاخص های است که وجود دارد، این شاخص ها را بگذاریم کنار یکدیگر و شاخص اقتصاد هم باشد بعد معدل گیری کنیم، معدل جمهوری اسلامی ایران بالا است.
امام جمعه قشم اضافه کرد: یعنی وقتی پیشرفت یک کشور را شما نگاه می کنید باید یک طیف و یک منظومه ای از کارهای مختلف و نه فقط یک شاخص را ببینید، بله شاخص اقتصاد، شاخص نسبتا" ضعیفی است که ما هم قبول داریم و دلایل آن را عرض خواهم کرد که کار کجا گره خورده است.
حجت الاسلام حاجبی توضیح داد: دشمن به دنبال مایوس و نا امید کردن مردم است اگر همه مشکلات ما حل شود باز هم دشمن این کار را انجام می دهد، چرا که اساس کار دشمن همین است.
وی اظهار داشت: شما را از آن آرمان ها و از آن حرف های انقلاب گری می خواهند کنار بگذارند و می گویند دوران آن تمام شده است، نه خیر مگر دوران عدالت محوری تمام می شود، مگر دوران مبانی انقلاب تمام می شود و دشمن به دنبال این است و حالا بهانه اش ماکارانی، آرد و نان و نظایر آن است، دشمن می خواهد اصل و اساس انقلاب و جمهوری اسلامی را بزند.
امام جمعه قشم با اشاره به اینکه البته بد سلیقه ای برخی از مسوولین هم راه را برای دشمن باز می کنند که من هم آن را قبول دارم، افزود: اما مردم تلاش این دولت را می بینند، پیشرفت های زیادی به حول قوه الهی با صبر و با تلاشی که هم مسوولین دارند و هم مردم خواهند داشت، رقم خواهد خورد.
وی افزود: با این همه تجربه های موفقی که ملت ایران دارد واقعا جفای به مردم، جفای به کشور و جفای به انقلاب است که کسی بخواهد مردم را نا امید کند و احساس بن بست را به مردم القاء کند، بخواهد روحیه مردم را ضعیف کند و بخواهد اراده مسوولین را سست کند.
حجت الاسلام حاجبی با اشاره به اینکه البته که مسئله معیشت و اقتصاد مهم است، گفت: مهم ترین عامل نبود موفقیت اقتصادی در کشور وجود بانک های ربوی در ایران است، این را باید درمان کنیم، بهم زننده انضباط مالی کشور بانک ها هستند، وقتی پول یک کشور را در یک جا جمع کردید، سکته مالی می زنید.
وی اظهار داشت: بانک ها مسوول سکته های اقتصادی کشور هستند، دولت سیزدهم برای موفقیت اقتصادی باید مسیر غلط گذشته بانک ها را با قاطعیت و مداوم عوض کند، وقتی بازار سرمایه به خصوص بانک و بنگاه های مالی اصلاح شوند و نظام مالی و اقتصادی کشور اسلامی شود، مشکلات کاهش پیدا می کنند.
امام جمعه قشم یادآور شد: من با عنایت عرض می کنم پژوهشگران اسلامی داریم از عزیزان نزدیکان و رفقای ما که بانک اسلامی نوشتند، چرا از فکر و نظر آنان استفاده نمی شود.
وی گفت: در یک جهت دیگر هم عرض کردیم که برای موفقیت در ارتقای سطح کیفی و کمی اقتصادی مردم به دنبال الگوهای استانی باشند، منتظر دستور از مرکز نباشند و در یک چارجوب نظام مند کشور حرکت کنند، مسوولین استانی بنشیند و الگوی پیشرفت اقتصادی برای استان و شهرستان بنویسند.
حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه مسوولین این زنجیره های اقتصادی را به هم وصل کنند، افزود: مسوولین این کار را انجام بدهند و ببینند مگر مشکلی برای جایی پیش می آید، بیکاری رفع و فعال کردن حوزه های اشتغال زایی انجام می شود، اکنون نیز که بحث دانش بنیان اهمیت دارد و از آن حمایت می شود.
وی پیشنهاد کرد: هر استانی بر اساس برنامه های کشور و با برنامه ریزی دقیق استانی و شهرستانی با استفاده از فکر و اندیشه نخبگانی می تواند الگوی موفقیت اقتصادی برای خودش طراحی کند، می شود توسعه همه جانبه پایدار مبتنی بر خود مردم و ظرفیت های مردمی و استعدادهای خدادی که در آن منطقه موجود است.
امام جمعه قشم با اشاره به اینکه این کار اهمیت دارد و از کارهای ریشه ای است که در اقتصاد منطقه مورد نیاز است، اظهار داشت: و الا شما نفت و گاز و انرژی، محصولات کشاورزی فراوان و صنایع مختلف داشته باشید باز فرقی ندارد و بیکاری وجود دارد.
وی گفت: الگوهایی موفق هستند که اقتصاد منطقه ای را طراحی و آن را بر اساس نقشه راه کشور برنامه ریزی کنند و حرکت کنند.
حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه بانک ها هم که نه بانک بلکه تانکی هستند که بر گرده اقتصاد سوارند و آن را با ربای بالا له می کنند، افزود: این ها است که ضرر می زنند، این ها اگر از اساس درست بشوند، مشکلات حوزه اقتصادی که برخی از آنها بر می گردد به قبل و بدسلیقگی بعضی ها که اسباب ناراحتی مردم را فراهم می کنند حل می شود، این ها شایسته جمهوری اسلامی و این دولت مردمی که مورد حمایت مردم است، نیست و نباید باشد.