به گزارش روز جمعه ایرنا از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، عباس شیراوژن درمورد چرایی بازنگری و اصلاحات در دست اقدام آییننامه شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران تصریح کرد: این موضوع به دنبال درخواست مکتوبی بود که از سوی دانشجویان شورای صنفی به دست ما رسید که نیاز به بازنگری در آییننامه شوراهای صنفی دانشجویان را عنوان و جدولی از موارد پیشنهادی را ارائه داده بودند.
وی افزود: با توجه به تاکید و اصرار دانشجویان عضو در شوراهای صنفی در برگزاری هر چه سریعتر جلسات هیأت نظارت بر شوراهای صنفی و بازنگری در آییننامه شوراهای صنفی دانشجویان، برگزاری جلسه هیأت نظارت بر شوراهای صنفی برای رسیدن به یک آییننامه ایدهآل و مطلوب در دستور کار قرار گرفت.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: این درخواست از سوی نمایندگان شورای صنفی که عضو هیأت نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان هستند مطرح شد و درخواست آنها اکنون به صورت مکتوب در دسترس ما قرار دارد.
شیراوژن با تاکید بر اینکه مبنای اصلاح آیین نامه شورای صنفی دانشجویان و دستیاران بر اساس اصل انطباق آییننامهها و دستورالعملها با قوانین بالا دستی است، یادآور شد: در مورد آییننامه شورای صنفی دانشجویان، قانون بالادستی وجود دارد که باید با آن هماهنگی صورت میگرفت، این قانون ضوابط ناظر مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۷ است که تا کنون نیز این مصوبه قطعی و لازمالاجرا است. در وزارت علوم نیز حداکثر تلاش صورت گرفت که آییننامه منطبق بر ضوابط ناظر باشد.
به گفته معاون وزیر بهداشت، فرآیند و ساختار شورای صنفی در دانشکدهها و خوابگاههای وزارت بهداشت و علوم باید حداکثر هماهنگی را داشته باشد.
وی افزود: بنابراین ضوابطی که در وزارت علوم نیز قابلیت اجرا دارد و آییننامه شوراهای صنفی در وزارت علوم نیز بر همان اساس نوشته شده، مورد توجه قرار گیرد و بر اساس آخرین بندهای ضوابط ناظر حداکثر هماهنگی را داشته باشد. البته ساختار آموزشی وزارت بهداشت تفاوتهای مختصری با وزارت علوم دارد، اما در دانشکدهها و خوابگاهها باید فرآیند و ساختار شورای صنفی در دو دستگاه باید حداکثر هماهنگی را داشته باشد.
رییس هیأت نظارت مرکزی بر فعالیتهای شوراهای صنفی وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه آییننامهای که در سالهای گذشته مصوب شده است، مغایرت حداکثری با ضوابط ناظر دارد و حتی عناوین و ارکانی که در ضوابط، مورد تصریح قرار گرفت در آخرین آییننامه مصوب به آن توجه کافی نشد واسامی تغییر پیدا کرد.
وی ادامه داد: این امر موجب ناهمگونی و عدم تجانس بین دو متن شده است. اگر بنا بود مراجع نظارتی نسبت به این آییننامه ورود کنند حتما دچار مشکل میشدیم چرا که این آییننامه از دقت قانونی و حقوقی کافی برخوردار نیست و میتواند مصوباتش مورد اعتراض حقوقی قرار گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بر این اساس پیشنویس آییننامه به همت همکاران دبیرخانه آماده و قبل از جلسه هیأت مرکزی نظارت در اختیار دانشجویان و سایر اعضای هیأت نظارت بر شوراهای صنفی قرار داده شد. این هیأت متشکل از دو عضو اصلی دانشجویی، دو نفر از معاونان فرهنگی و دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی، مدیر کل دانشجویی و صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و رییس مرکز خدمات آموزشی بر اساس آییننامه قبل است.
شیراوژن تصریح کرد: در ابتدای این جلسه که قریب به سه ساعت به طول انجامید ضوابط ناظر مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مرور شد تا اعضای جلسه بدانند متن قانون بالادستی چیست. همچنین متن پیشنویس آییننامه مورد بررسی قرار گرفت تا اصلاحاتی که نسبت به آییننامه قبل داشت به بحث و گفتوگو گذاشته شود، که در نهایت با نظر اکثریت حاضران به تصویب رسید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت ادامه داد: در این جلسه پیشنهادات اصلاحی در آییننامه مورد توافق قرار گرفت، اما به این دلیل که نمایندگان دانشجویان تاکید داشتند فرصت بیشتری برای ارایه پیشنویس بهتر در اختیار آنان قرار گیرد، این امکان را فراهم کردیم تا انتهای هفته جاری موارد پیشنهادی خود را به دست ما برسانند. اگر منطبق بر ضوابط ناظر شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد، در ابتدای جلسه آینده هیأت نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران مطرح و مورد بررسی و گفتوگو قرار گیرد.
وی با تاکید بر تلاش معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در توجه به نظرات و دیدگاه دانشجویان، افزود: بنده در این جلسه تاکید کردم و قول مساعد را به دانشجویان دادم که اگر موارد پیشنهاد شده قابل استفاده باشد و مخالفت و مغایرتی با ضوابط ناظر نداشته باشد، حتما مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
شیراوژن تصریح کرد: معتقدم انتخابات شوراهای صنفی، زمینه را برای مشارکت دانشجویان در مسائل خود فراهم میکند و این امکان را ایجاد خواهد کرد که در آینده مدیران توانمندتری را برای فعالیتهای دانشگاهی داشته باشیم، البته بسیار اخلاقیتر و منصفانهتر است که عزیزان ما در شوراهای صنفی نیز از این ظرفیت ایجاد شده برای بهبود ارتباط با دانشجویان و کمک به مسؤولان برای شناسایی مشکلات و رفع آن استفاده کنند نه برای تحت فشار گذاشتن مسؤولان برای مواردی که به دلیل مشکلات اعتباری امکان حل آن را ندارند.
وی یادآور شد: معاونان فرهنگی و دانشجویی نیز با فراهم آوردن زمینه مناسب، امکان اجرا و برگزاری انتخابات پرشور دانشجویی را فراهم کنند و در اجرا و نظارت بر انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، انصاف، عدالت و قانون را مد نظر قرار دهند. امیدواریم با برگزاری انتخابات پر شور شرایطی فراهم شود این شوراها بیش از گذشته آینه تمام نمای نظرات دانشجویان باشند.