امینرضا ذوالقدر شنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به لزوم تلاش برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" اظهار کرد:ما در جامعه با واقعیتهایی رو به رو هستیم که مانع پیشرفتمان در مسیر توسعه شرکتهای دانشبنیان میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس ادامه داد: تا زمانی که برای سرمایهگذاران جذابیتهای بسیاری برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف بدون داشتن دغدغه مالیات، بیمه و ریسک وجود دارد، کمتر شاهد حضور آنها در عرصه دانشبنیان خواهیم بود.
ذوالقدر اضافه کرد: در شرایط کنونی بسیاری از کارخانهها فقط به دنبال این هستند که بتوانند به حیات خود ادامه بدهند و برخی از سرمایهگذاران هم نهایتا تا یک سال میتوانند در حوزه تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کنند و اگر در همین مدت به نتیجه نرسند دیگر حاضر به ادامه فعالیت در این عرصه نیستند.
وی گفت: بایستی با حمایتهای غیرمستقیم، سرمایهگذاران را برای ورود به عرصه دانشبنیان و سرمایهگذاری در این عرصه تشویق و ترغیب کنیم. هرچند برای تحقق این امر نیاز مبرمی به قوانینی حمایتکننده داریم.
ذوالقدر با بیان اینکه یکی از راهکارها برای توسعه شرکتهای دانشبنیان این است که به نیروی انسانی تکیه کنیم، گفت: بدون شک فارغالتحصیلان دانشگاه در حوزههای مختلف به عنوان گنجینه ما به شمار میرود. شناسایی توانمندی افراد و پرورش نیروی انسانی کارآمد در حوزه دانشبنیان کمک شایانی به پیشبرد اهدافمان در این زمینه خواهد کرد.
وی بازاریابی را مهمترین مشکل شرکتهای دانشبنیان در استان فارس دانست و گفت: بسیاری از شرکتهای مستقر در پارک سالها تلاش کردند که دانش فنی لازم را کسب کنند و محصولات دانشبنیانی ارائه بدهند اما برای بازاریابی و متقاعد کردن صنعت به منظور فروش محصولات خود با مشکلات بسیاری رو به رو هستند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس بیان داشت: اگر شرکتهای دانشبنیان حمایت شوند میتوانند حتی با راهاندازی کسب و کارهای کوچک به ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری در جامعه کمک کنند.
ذوالقدر اضافه کرد: در برخی کشورها در قالب اجرای برنامههایی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان در یک بازه زمانی از ایدههای برخی دانشجویان و فارغالتحصیلان حمایت میشود. برخی از دانشجویان که برای تبدیل پایاننامههایشان به محصول نیاز به حمایت بیشتری دارند هم در صورتی که قدرت تجاریسازی محصول خود را داشته باشند مورد حمایت قرار میگیرند.
وی در رابطه با جذب سرمایهگذار در حوزه دانشبنیان گفت: خوشبختانه در پارک علم و فناوری شاهد حمایتهای برخی شرکتهای قدرتمند از شرکتهای نوپا هستیم. هرچند که نیاز است در این زمینه اقدامات اساسیتری انجام شود.
ذوالقدر به طرح دستیار فناور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد مشکل فارغ التحصیلانی از دانشگاه است که با توانمندی بسیار بالا جویای کار هستند اما شغل مناسبی برای خود پیدا نمیکنند.
وی افزود: بدون شک افزایش بیکاری، شرایط مهاجرت نخبگان کشور را فراهم میکند. این در حالیست که هدایت توانمندیهای فارغالتحصیلان به حوزههای دانشبنیان بخش عمدهای از این مشکلات را حل خواهد کرد.
ذوالقدر هدف از اجرای طرح دستیار فناور را آشنا کردن دانشجویان با فضای واقعی کار در حین تحصیل و جذب و پرورش نیروی انسانی متخصص در عرصه دانشبنیان قلمداد کرد و گفت: برنامهای تحت عنوان طرح دستیار فناوری را در دستور کار داریم که هرچند این طرح با مشکلات عدیدهای رو به رو است اما میتواند به تحقق اهدافمان در این عرصه کمک کند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس به بیان راهکارهایی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان در استان فارس پرداخت و گفت: تقویت شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور موجود و ایجاد ارتباط بیشتر بین دانشجویان و شرکتهای پارک از مهمترین راهکارها برای توسعه شرکتهای دانشبنیان در استان فارس به شمار میرود.
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
شیراز-ایرنا-رئیس پارک علم و فناوری فارس با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم افزایش دوبرابری تعداد شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ گفت: لازمه تحقق شعار سال در حوزه دانشبنیان، کار جهادی است.