فریدون حامدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وجود علفهای هرز در مزارع با جذب رطوبت خاک و مواد غذایی موجب ضعیف شدن و کاهش عملکرد محصول اصلی می شود.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با علفهای هرز به منظور تقویت محصولاتی هم چون گندم و جو در مزارع استان امری ضروری است، افزود: کشاورزان با راهنمایی کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینک های گیاه پزشکی و با استفاده از سموم مورد نیاز، همه ساله اقدام به مبارزه با علفهای هرز می کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته در ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع استان علیه علفهای هرز مبارزه شد، گفت: امسال تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع استان علیه علفهای هرز سمپاشی شده است.
حامدی یادآور شد: بیش از ۶۳۰ هزار هکتار از اراضی استان کردستان در سال جاری زیر کشت گندم و جو است که ۹۰ درصد این اراضی بصورت دیم کشت شدهاند لذا وجود علفهای هرز آسیب زیادی به عملکرد این محصولات وارد میکند.
وی اظهار داشت: ۲۵۶ کارشناس پهنه در ۴۳ مرکز جهاد کشاورزی در قالب شبکه مراقبت در سطح استان آموزش های لازم را دیدند و همواره وضعیت مزارع و باغات استان را رصد می کنند.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن در سال است.