محسن حسنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از راههای مهم مبارزه با عوامل خسارت زا پیشگیری از ورود آفات، بیماریها و علفهای هرز قرنطینه ای به خوزستان است و با توجه به اینکه سالانه حدود دو هزار کمباین در فصل برداشت غلات و کلزا از استان های مختلف و به ویژه استان فارس به خوزستان وارد میشود ممکن است، عوامل خسارتزایی که در استان وجود ندارد مانند سیاهک هندی، سیاهک پاکوتاه ، گل جالیز و ... منتقل شود، که بدین منظور همه ساله در ابتدای فصل برداشت محصول، در ورودیهای استان, پست قرنطینه ضدعفونی کمباین برقرار شده و کمباین های مهاجر ضدعفونی میشوند.
وی از استقرار ماموران اجرایی و دستگاههای سمپاش در سه گلوگاه ورودی خوزستان خبر داد و گفت: تاکنون در شهرستانهای بهبهان (ایستگاه زیتون و خیرآباد)، هندیجان، و اندیمشک یک هزار و ۲۷۴ کمباین مهاجر ضدعفونی شدهاند.
حسنی ادامه داد: ۲۹۰ کمباین در ایستگاه زیدون، ۵۵۵ کمباین در ایستگاه خیرآباد،۱۷۶ دستگاه در ایستگاه هندیجان و ۲۵۳ دستگاه در گلوگاه اندیمشک با نظارت ماموران حفظ نباتات مستقر در گلوگاهها ضدعفونی شده و برچسب ضدعفونی روی آنها الحاق شده است؛ همچنین کمباینهای ورودی به شهرستانها توسط ماموران حفظ نباتات بررسی و از ضدعفونی شدن آنها اطمینان حاصل میشود.
برداشت گندم از سطح ۴۳۸ هزار هکتار از زمینهای آبی و دیم خوزستان از اواخر فروردین گذشته آغاز شد که ۳۵۸ هزار هکتار آبی آن آبی است.
۱۰۶ مرکز خرید تضمینی گندم توسط اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان و شبکه تعاون روستایی به عنوان مباشر در استان فعال شدهاند. برداشت گندم درخوزستان تا ۴۰ روز ادامه خواهد داشت.
سال زراعی گذشته در مجموع ۱.۱میلیون تن گندم از کشاورزان گندمکار خوزستانی به صورت تضمینی خریداری شد ولی در سال زراعی جاری به دلیل شدت خشکسالی و کاهش بارندگی به ویژه در فصل پاییز و بهار، تولید گندم در خوزستان کاهش خواهد یافت.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، فرآوردههای دامی و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور ، رتبه نخست را دارد.