زنجان - ایرنا - مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در هفت شهرستان استان هلال احمر شعبه دارد که در حال رایزنی برای راه اندازی دفتر نمایندگی و یا شعبه در شهرستان سلطانیه هستیم.

به گزارش ایرنا، سید قاسم موسوی روز شنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه افزود: ۱۸ تا ۲۴ اردیبهشت ماه به نام روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نامگذاری شده و این هفته فرصتی برای تبیین نقش و وظایف جمعیت هلال احمر به نام"یک قرن خدمت بی منت" نامگذاری شده است.
وی یادآوری کرد: امسال علاوه بر هفته هلال احمر یکصدمین سال تاسیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی است که در سال ۱۳۰۱ راه اندازی و فعالیت آن آغاز شد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: امداد و نجات طبق اساسنامه جمعیت هلال احمر نخستین وظیفه ی این مجموعه است و در کنار این در چندین بخش مختلف نیز فعالیت داریم.
موسوی اظهارداشت: هموطنان هلال احمر را با امداد و نجات می شناسند وسرخ و سفید پوش های این مجموعه موجب آرامش و اطمینان خاطر هستند چرا که اطمینان دارند نهادی برای امدادرسانی در حوادث و بلایا وجود دارد.
وی با بیان اینکه برنامه ها در هلال احمر رو به رشد است، ادامه داد: بخش بیشتری از برنامه های این مجموعه داوطلبانه است و نیروهای داوطلب در پایگاه های امداد و نجات خدمات می دهند و حتی در برنامه ها نیز مشارکت دارند.
 مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: از منابع مالی حاصل از کمک های خیرین و نیکوکاران که به هلال احمر تزریق می شود اقدام به اجرای برنامه های مختلفی می کنیم.
موسوی با بیان اینکه امداد و نجات در همه کشورها بر عهده حاکمیت است، افرود: هلال احمر یک قرن خدمات امداد و نجات را با افتخار برای هموطنان ارائه داده و  بر اساس  قانون مصوب مجلس این مهم بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شده است و از این محل منابع اعتباری نیز به این مجموعه تعلق می گیرد.
وی یادآوری کرد: به جز این، سایر بخش های جمعیت هلال احمر داوطلبانه است و هیچ منابع دولتی در اختیار ندارد و از محل منابع داخلی، درآمدها، کمک های بین المللی، خیرین و داوطلبان اقدام به اجرای برنامه ها می کنیم.
موسوی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یکی از ۱۹۰ جمعیت ملی دنیاست، اظهارداشت: در دنیا، یا جمعیت هلال احمر و یا صلیب سرخ شناخته می شود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: بیشتر کشورها با نام جمعیت صلیب سرخ شناخته می شوند و نهضت  بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر  و همه جمعیت ها زیر این سازمان فعالیت دارند.
موسوی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر دارای اصول هفتگانه ای است، ادامه داد: همه جمعیت های ملی دنیا متعهد هستند طبق اصل بشردوستی، خدمات داوطلبانه، بی غرضی، بی طرفی، یگانگی، استقلال و جهان‌شمولی فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: فعالیت در جمعیت هلال احمر دشوار است چرا که تا حدودی غیردولتی هستم  و با بیش از یکهزار داوطلب رابطه کاری داریم.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: جذب، نگهداری و سازماندهی داوطلبان  و خیرین در جمعیت هلال احمر از هنر و تلاش مدیران این مجموعه به شمار می رود.
موسوی به فعالیت معاونت داوطلبان اشاره کرد و افزود: جذب، نگهداری و ساماندهی داوطلبان و خیرین، جمع آوری کمک های مردمی در حوادث، پرداخت کمک های مالی بلاعوض و تسهیلات قرض الحسنه برای خانواده های کم برخوردار و نیازمند، تامین و توزیع بسته های غذایی و معیشتی، طرح کاروان های سلامت و نذر آب که در استان های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان عملیاتی کردیم مربوطه به این معاونت می شود.
وی یادآوری کرد: اجرای برنامه های جوانان با تمرکزبر اصول هفتگانه هلال احمر و خدمات داوطلبانه ای که در جمعیت هلال احمر نهادینه شده توسط معاونت جوانان اجرا می شود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: اعضای جوانان هلال احمر استان زنجان از ابتدای شیوع بیماری کرونا اقدام به اجرای برنامه ها پیشگیری و مهار این بیماری کردند که در واکسیناسیون، تجهیز نقاهتگاه ها، تب سنجی و غربالگری فعالیت داشتند.
موسوی اظهارداشت: در نوروز امسال نیز اعضای جوانان با برپایی چادرهایی در داخل شهرهای استان اقدام به ارائه خدمات مختلف  و راهنمایی به مسافران کردند.
وی به حوزه معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر استان زنجان اشاره کرد و ادامه داد: بخش بزرگی از خدمات هلال احمر مربوط به این بخش است که بیشتر هموطنان هلال احمر را با داورخانه و توانبخشی می شناسند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: سال گذشته  بیش از ۲۰۷ هزار نفر از داروخانه، ۸۹ هزار نفر از درمانگاه  و چهار هزارو ۵۰ نفر از مراکز توانبخشی هلال احمر استان خدمات دریافت کرده اند.
موسوی خاطرنشان کرد: بیماران علاوه بر زنجان از استان های همجوار نیز از این مراکز هلال خدمات می گیرند.
وی به فعالیت های معاونت آموزش هلال احمر اشاره کرد و افزود: سالانه برای حدود ۲۰  تا ۳۰ هزار نفر آموزش عمومی، پایه، آمادگی در مخاطرات، کمک های اولیه و آموزش های تخصصی برای نجاتگران هلال احمر را ارائه می دهیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در ۲ سال اخیر مربیان هلال احمر استان زنجان افزایش و به ۱۴۴ نفر رسیده است که به صورت داوطلبانه این آموزش ها را ارائه می دهند.
موسوی خاطرنشان کرد: در هفت شهرستان استان زنجان هلال احمر شعبه دارد و که در حال رایزنی برای راه اندازی دفتر نمایندگی و یا شعبه در شهرستان سلطانیه هستیم.