حسین سرچاهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بشرویه تنها شهرستانی است که علاوه بر خودرو بودن این گیاه، خاکشیر بهصورت زراعی نیز کشت میشود.
وی گفت: در سال جاری ۷۰ تن خاکشیر از مزارع شهرستان بشرویه برداشت شد که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بشرویه علت کاهش برداشت را وقوع توفان همچنین کاهش بارندگی و خشکسالی عنوان کرد و گفت: به دلیل کاهش بارندگی در سال جاری کیفیت محصولی هم مقداری افت داشته است.
وی بیان کرد: امسال ۲۱۰ هکتار از اراضی شهرستان زیرکشت خاکشیر رفته است و بیش از ۸۰۰ کشاورز در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند.
سرچاهی افزود: خاکشیر محصولی کمآب با دوره رشد کوتاه است که بیشتر در داخل مزارع دیگر محصولات کشت میشود و میتواند منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.
وی گفت: خاکشیر اواسط آبان کشت و اوایل اردیبهشت برداشت میشود و در حال حاضر برداشت این محصول در شهرستان بشرویه به اتمام رسیده است.
پژوهشگر گیاهان دارویی هم درباره خواص خاکشیر گفت: خاکشیر به عنوان گیاه دارویی برای رفع عطش، کاهش بیماریهای قندی و درمان یبوست مفید است.
محسن پویان افزود: خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و التیامدهنده زخم و جراحات است.
وی با بیان اینکه جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنان مفید بوده و ادرارآور و تببُر است گفت: این گیاه برای دفع کرم مفید است و التهاب کلیه را برطرف میکند.
پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی اظهار داشت: شربت خاکشیر خنککننده است و برای رفع گرمازدگی با آب سرد مصرف میشود.