به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی ورمقانی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این طرح با استفاده از توان ۹۲ نفر از نیروهای دولتی در قالب ۳۳ اکیپ بازرسی از شهرستان ها و اداره کل با هدف تامین فرآورده های خام دامی بهداشتی، سالم و با کیفیت برای شهروندان بصورت شبانه روزی در سراسر استان با موفقیت اجرا شد.
وی افزود: در طول ماه مبارک رمضان تعداد هفت هزار و ۳۱۱ راس دام سبک و سه هزار و ۲۰۱ راس دام سنگین در کشتارگاه های دام استان زیر نظر کارشناس بهداشت گوشت دامپزشکی قبل و بعد از کشتار مورد بازرسی و مداقه قرار گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان ادامه داد: در ماه رمضان تعداد ۲ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۱۷۶ قطعه طیور در کشتارگاه های دام کشتار و پس از بازرسی مسوولان فنی بهداشتی کشتارگاه ها که از سوی اداره کل دامپزشکی در آنجا مقیم و مستقر هستند، بعد از شناسایی، تشخیص و ضبط بیش از ۴۹ تن و ۷۰ کیلو گرم طیور عفونی و بیمار، روانه بازار مصرف شد.
دکتر ورمقانی یادآور شد: در اجرای طرح ذکر شده، تعداد ۱۵ هزار و ۴۳۰ مورد بازدید از مراکز یاد شده همچون کشتارگاه های دام و طیور، سردخانه های نگهداری فرآورده های خام دامی، مراکز قطعه بندی و بسته بندی فرآورده ها، رستوران ها، اماکن تهیه غذای آماده و قصابی به عمل آمد و مقدار ۱۵ هزار و ۲۸۱ کیلوگرم انواع فرآورده غیر قابل مصرف و فاسد جمع آوری و ضبط و در همین راستا برای ۶۸ مرکز پرونده ارجاع به مراجع قضایی تنظیم شد.
وی اظهار داشت: این در حالی است که در صورت عدم نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی، مصرف این حجم از فرآورده های غیر بهداشتی موجب ایجاد معضلات و مشکلات بهداشتی عدیده می شد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: با وجود اینکه این اداره کل با کمبود نیرو مواجه است، اما پرسنل روزه دار دامپزشکی در کنار انجام واکسیناسیون بیماری های استراتژیک ابلاغی سازمان دامپزشکی نظیر تب برفکی، آبله، شاربن، طاعون نشخوار کنندگان کوچک و بروسلوز و همچنین اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل در طیور بومی، برگزاری جلسات و کلاس های آموزشی و موضوعی پیرامون بیماری تب کریمه کنگو، سمپاشی دام و جایگاهای اماکن دامی، با تلاش کم نظیر بدون خلل و خدشه در سایر برنامه های خود، طرح تشدید کنترل و نظارت با بهترین شکل به پایان رساندند.
طرح تشدید کنترل و نظارت بر مراکز عرضه ویژه نوروز ۱۴۰۱ نیز قبل از طرح تشدید رمضان به مدت یک ماه با ثبت اقدامات و عملیات بسیار قابل قبول توسط کارکنان اداره کل دامپزشکی استان کردستان اجرا شد.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند، حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.