به گزارش خبرنگار ایرنا، پرویز سروری عصر شنبه در نشست شورای اسلامی استان سمنان در سالن کوثر استانداری سمنان گفت: جمعی که رای مردم را داشته باشند، قدرت زیادی دارند و در شورای عالی به دنبال این هستیم که حلقههای مفقوده را کشف و برطرف کنیم.
رئیس شورای عالی استانها گفت: علت اجرا نشدن مصوبات شوراهای فرادست باید پیگیری و برطرف شود.
وی افزود: لایحه شوراها باید در عرض سه ماه در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح و بررسی شود اما برخی لوایح اکنون ۱۲ سال است که بررسی نشده است.
سروری بیان کرد: باید بازه زمانی بررسی لوایح در مجلس شورای اسلامی مشخص شود و با حضور هیات رئیسه و نمایندگان فعلی این مشکل قابل حل است.
وی افزود: آیین نامه برخی از طرحها از سال ۹۶ تا کنون هنوز نوشته نشده است در حالی که بر اساس قانون، باید طی ۲ ماه توسط وزارت کشور نوشته شود.
رئیس شورای عالی استانها گفت: ظرفیت عظیم میوه و ترهبار در همه شهرستانها وجود دارد و بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور در سازمانهای میوه و ترهبار شهرداریها تامین میشود.
وی افزود: آموزش به اعضای شوراها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این اشکالات روند آموزش برطرف شود.
رئیس شورای عالی استانها گفت: امروز شورای شهر را میتوان شورای شهرداری نامید، زیرا شورای شهر باید تمام خدمات مانند آب و برق و گاز را در اختیار داشته باشد اما به دلیل نبود زیرساخت ها و امکانات، این روند امکان ندارد اما آهسته این امکان فراهم میشود و شورای شهر به معنای واقعی محقق میشود.
سروری بیان کرد: نظارت بر فعالیت شهرداریها نیازمند ابزار است اما آییننامهها مشخص نشده و به همین دلیل ما نمیتوانیم از ظرفیتها استفاده کنیم.
وی افزود: لازم است نظام شورایی را در کارآمدی به جامعه معرفی کنیم و مشکلات فقط با اعتراض و گلهمندی حل نمیشود.
مصوبات شوراهای فرادست ضمانت اجرایی ندارند
نماینده شهرستان شاهرود در شورای اسلامی استان سمنان گفت: قانون شوراها نواقصی دارد و به ویژه در شوراهای فرادست از جمله شورای شهرستانها، مصوبات تشریفاتی و در حد پیشنهاد است و ضمانت اجرایی ندارند.
حمیدرضا قنبریان بیان کرد: همیشه دولت شوراها را رقیب خود میداند و در تحقق مصوبات ممانعتهای زیادی میشود.
وی با بیان اینکه بودجه مشخصی برای فرادست تعریف نشده است افزود: اگر قرار است شوراهای شهرستان به تکالیف خود عمل کنند، باید این مشکلات مطرح و حل شود.
نماینده شهرستان شاهرود در شورای اسلامی استان سمنان گفت: شوراهای شهرستانها مشکلات تجهیزات، نیروی انسانی و مکان دارند.
قنبریان بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه برنامههای خود را به شوراها ارائه نمیدهد و این به واسطه ضعف قانون است.
وی افزود: برای نظارت کردن هیچ ابزاری موجود نیست. در شورای استان بر اساس قانون در بحث توزیع عادلانه امکانات، مدیرکل برنامه و بودجه ارائه گزارش نمیدهد.
نماینده شهرستان شاهرود در شورای اسلامی استان سمنان گفت: رئیس شورای شهرستان منتخب مردم است و باید در تصمیمات فرمانداریها حق رای داشته باشد.
قنبریان گفت: سازمان همیاری شهرداریها هیچگونه همکاری با شوراها ندارد و اساسنامه خود را از قانون فراتر میداند.
وی افزود: شوراها عمدتا ناظر بر عملکرد شهرداریها هستند اما ۵۵ سال است که قوانین شهرداری تغییری نداشته است و تا زمانی که قانون درستی وجود نداشته باشد، نظارت ممکن نیست.
نماینده شهرستان شاهرود در شورای اسلامی استان سمنان گفت: پنج سال میشود که پیش نویس آیین نامه اداری استخدامی شهرداریها در کمیسیون اجتماعی مجلس مانده و رسیدگی نمیشود.
قنبریان بیان کرد: شهرداریها مطالبات عدیدهای از اشخاص حقیقی و حقوقی دارند اما به دلیل ضعف قوانین قادر به وصول آن نیستند.
وی افزود: ساختار کارشناسی شهرداریها بازنشسته شدند و مجوز استخدام جدید صادر نشده است و این اشکال به همین دلیل وجود دارد.
نماینده شهرستان شاهرود در شورای اسلامی استان سمنان گفت: اگر به همین روال پیش رود، در آینده کسی حاضر به عضویت در شورای شهرستانها نخواهد بود.
وی افزود: تا کنون هرکاری که از پیش رفته است، به واسطه روابط بوده نه قوانین و اختیارات و این ضعف بزرگی است.
نماینده شورای شهرستان میامی در شورای استان سمنان نیز بیان کرد: در شهرستان میامی، زیرساختها در حد یک روستا است و ادارات فقط شبیه به نمایندگی هستند و قابل مقایسه با یک شهرستان نیست.
میامی درمانگاه شبانهروزی ندارد
حجت الاسلام و المسلمین قربان وزیریمقدم گفت: این مشکلات باعث میشود توقعات مردم خارج از اختیارات شورا باشد و مردم به ناچار برای هر مشکلی با شورا تماس بگیرند.
وی افزود: نمایندگی ادارات در شهرستانها باید در مرکز شهرستان قرار بگیرد اما در میامی این مورد رعایت نمیشود.
وزیریمقدم بیان کرد: مرکز شهرستان میامی یک درمانگاه شبانهروزی مناسب ندارد.
نماینده شورای شهرستان میامی در شورای استان سمنان نیز بیان کرد: بخش کالپوش ۲۰ هزار نفرجمعیت دارد و جنگلها همه اطراف شهرستان میامی است اما تجهیزات آتشنشانی شهرداری برای مهار آتش ندارد.
«خانه ملت» درصورت تامین زمین ساخته میشود
رئیس شورای اسلامی استان سمنان نیز بیان کرد: بنا بر گزارش وزارت کشور، بعد از سیستان و بلوچستان، میامی دومین شهرستان کمبرخوردار کشور است.
حسین گلهاشم گفت: طی هماهنگی با امور شهری و روستایی در حال برنامهریزی برای آموزش اعضای شوراها هستیم.
وی با بیان اینکه در خصوص وسیله نقلیه شورای اسلامی استان سمنان مشکل وجود دارد، گفت: درخواست میشود مبلغ یک میلیارد ریال به شورای استان سمنان کمک شود.
وی تاکید کرد: اگر زمین در اختیار شورای استان سمنان قرار بگیرد، ساختمان «خانه ملت» بدون تحمیل هزینه به دولت تا پایان شورای ششم در مرکز این استان ساخته میشود.
وزیر کشور به استاندار مازندران بابت درخواست توقف سد فینسک تذکر دهد
نماینده شهرستان مهدیشهر در شورای اسلامی استان سمنان نیز بیان کرد: اداره ثبت احوال شهمیرزاد کدملی ندارد و این زیرساخت موجود نیست.
کوروش حصیرباف بیان کرد: توسعه صنعت و گردشگری نیازمند آب است و استان سمنان با خشکسالی و کمآبی شدید مواجه است و به همین دلیل طرحهای «سد فینسک» و «انتقال آب خزر به فلات مرکزی» مطرح شد.
وی افزود: در این شرایط و در حالی که باید دنبال وحدت ملی باشیم، استاندار مازندران در خصوص توقف طرح قانونی و دارای مجوز سد فینسک صحبت میکند و امید است وزیر کشور با وی برخورد کند.
نماینده شهرستان مهدیشهر در شورای اسلامی استان سمنان نیز بیان کرد: ۶۰ الی ۷۰ هزار نفر مازندرانی در سمنان هستند و رفع مشکل کمآبی این استان، خدمت به آنان نیز محسوب میشود.
رئیس شورای عالی استانها نیز در این نشست بیان کرد: زمان کمی برای حل مشکلات بزرگ فعلی وجود دارد داریم، به همین دلیل این مشکلات تنها با همدلی، همافزایی و جمع سپاری حل میشود.