به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، «دونجا میجاتوویچ» کمیسر حقوق بشر شورای اروپا پس از سفری چهار روزه به کییف و مناطق اطراف، گفت: ابعاد و شدت نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی که در نتیجه تجاوز فدراسیون روسیه به اوکراین رخ داده، سرسامآور است.
وی در بیانیهای که دیروز (شنبه) منتشر شد، از دولتها خواست به حمایت از تلاشهای تحقیقاتی و پیگیری «همکاری های نزدیک با مقامات اوکراینی، فعالان مدنی و دادگاه کیفری بینالمللی» ادامه دهند.
کمیسر حقوق بشر شورای اروپا «بوچا، برودیانکا، ایرپن و آندریوکا» را نماد اقدامات وحشتناکی خواند که در طول جنگ اوکراین صورت گرفته است و افزود: متأسفانه ساکنان این مناطق در رنج خود تنها نیستند. افراد زیادی در سرتاسر اوکراین هستند که متحمل جنایات ناگفته شده اند. هر یک از آنها مستحق عدالت هستند و نباید فراموش شوند.
گفته میشود میجاتوویچ در سفر خود از بسیاری از مناطق خارج از کییف هم بازدید کرده است که «همه متحمل آتش توپخانه، درگیری شدید و وحشیگری» شده بودند.
کمیسر حقوق بشر شورای اروپا همچنین در بیانیه خود مدعی «هدف قرار گرفتن عمدی غیرنظامیان و خبرنگاران» توسط نیروهای روس شد و به موارد متعدد «خشونت جنسی، افراد مفقود شده و شکنجه و بدرفتاری با اسیران به ویژه مقامات محلی اوکراینی» اشاره کرد.
وی با تاکید بر این که «زندگی انسانی و حقوق بشر» حتی در زمان جنگ نیز باید حفاظت شود، در بیانیه خود آورد: غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی نباید هدف قرار گیرد. همچنین باید با اسیران، مجروحان و بیماران مناسب و انسانی رفتار شود.
بر پایه این بیانیه، میجاتوویچ در این سفر چهارروزه که زمان آن به دلایل امنیتی اعلام نشده بود با تعدادی از مقامات رسمی و نظامی اوکراین و همچنین مدافعان حقوق بشر و اعضای نهادهای غیردولتی مردمی دیدار کرده است.
به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و سومین ماه خود را می گذراند.