تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از این آرزوها تاسیس پارک علم و فناوری بین المللی ایران است که با رایزنی‌های انجام شده، مقدمات آن مهیا شده است. این پارک در هزار هکتار زمین ایجاد می شود که مجوز آن گرفته شده و در سفر رییس جمهور به استان تهران مصوب شد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفی گل روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان صنعتی ایران افزود: اگر امروز امنیت و آسایشی داریم این ثمره خون هزاران شهید است که بزرگترین سرمایه خود را در طبق اخلاص قرار دادند.

وی در ادامه گفت: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به عنوان یک نهاد علمی و فناوری کاملاً مستقل است. گاهی اوقات برداشت می‌شود که این سازمان  وابسته به ستاد وزارت علوم است که این گونه نیست. این سازمان نهاد علمی مستقل است که شرایط ویژه ای دارد و نگاه ستاد وزارت علوم به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی یک نگاه ویژه است؛ چرا که این سازمان ویژگی های منحصر به فردی دارد و در ابعاد بین المللی از چند جهت کاملاً شناخته شده است.

وزیر گفت: یکی به دلیل اینکه اساتیدی در این سازمان حضور دارند که در دو جنبه  علمی و  فناوری شاخص هستند و نتایج پژوهش‌های آنها در ابعاد فراملی منتشر می‌شود  و این سازمان با آدرس خاص خود کاملا پذیرفته شده است.

زلفی گل گفت: ویژگی بعدی این سازمان که باعث شده این سازمان در ابعاد فراملی کاملاً شناخته شده باشد، مدیریت جشنواره بین‌المللی خوارزمی است. جشنواره بین المللی خوارزمی در ابعاد فراملی  شناخته شده است و در ابعاد ملی هر استاد دانشگاه، دانشمند، دانش پژوه و دانشجوی ما آرزو دارد در رقابتهای جشنواره خوارزمی شرکت کند و حائز رتبه شود.

وی ادامه داد: برند جشنواره خوارزمی این سازمان را به یک نهاد علمی تاثیر گذار و یک نماد و نمود علم و فناوری تبدیل کرده است.

وزیر علوم افزود: نکته دیگری که سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در عرصه علمی و فناوری کشور شناخته شده است، بحث مالکیت فکری است. مجوزی که این سازمان صادر می کند در محافل علمی برای ارتقای علمی و گزینش های علمی بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: باید این پتانسیل و سرمایه اجتماعی که سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در بین جامعه فرهیختگان دانشگاهی و علمی به وجود آورده، برای اهداف بزرگتری استفاده کنیم و ماموریت های بزرگتری به این سازمان بسپاریم و آرزوهای بزرگ تری را برای این سازمان داشته باشیم.

زلفی گل گفت: یکی از این آرزوها تاسیس پارک علم و فناوری بین المللی ایران است که خوشبختانه با رایزنی‌هایی که شده، مقدمات آن مهیا شده است. این پارک در هزار هکتار است که مجوز آن گرفته شده و در سفر رییس جمهور به استان تهران مصوب شده است.

وی یادآور شد: البته استاندار تهران در جاهای مختلف بیش از  هزار هکتار  زمین در اختیار ما قرار می داد، اما برای ما مهم این بود که این زمین نزدیک تهران باشد و تسهیلات آب و برق و گاز داشته باشد تا شرایط برای حضور شرکت های دانش بنیان مهیا باشد. با رایزنی های انجام شده به زودی دکتر زمانیان و دکتر خیرالدین (معاون فناوری وزارت علوم) بازدید محلی خواهند داشت و چند محل مناسب پیدا شده که تسهیلات آب و برق و گاز دارد. کارهای مقدماتی انجام شده است که به زودی آغاز به کار می کند.

وی گفت: سازمان های پژوهش های علمی و صنعتی ایران در سه بخش پژوهش های بنیادی، کاربردی و  توسعه ای تجربه دارد. به همین دلیل به عنوان یک الگو می تواند راهبری بخش پژوهش کشور را در  دانشگاه ها و پژوهشگاه‌های بر عهده گیرد و این کار را انجام دهد.

 برای بیمه پژوهش و مالکیت فکری در صورت لزوم به مجلس لایحه می دهیم 

وزیر علوم گفت: مشکلی که در بخش پژوهش داریم این است که بیمه پژوهش نداریم و سازمان پژوهش علمی و صنعتی باید در این زمینه کمک کند و پیگیر باشد. نداشتن بیمه پژوهش به توسعه پژوهش در کشور آسیب زده است.

وی گفت: نیاز داریم طرح‌ها و پروژه‌های ما بیمه شوند که اگر طرفین به هر دلیلی نتوانستند حمایت کنند، آن پژوهش و پروژه به نتیجه برسد.

زلفی گل خاطرنشان کرد: بحث مالکیت فکری آن چیزی که اکنون داریم شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست؛ این که فناور ما محصولی را برای اولین بار تولید کند بلافاصله فرد یا شرکت دیگری بدون  اجازه آن محصول را کپی می کند. وقتی مالکیت فکری در کشور جدی گرفته نشود یعنی ذبح فناوری و خلاقیت. در صورتی که در کشورهای پیشرفته کسی اجازه ندارد نوآوری ثبت شده و قانونی فرد دیگری را کپی کند. بنابراین باید برای بیمه پژوهش و مالکیت فکری حتی اگر لازم شد به مجلس لایحه بدهیم و این مشکلات را حل کنیم.

به گزارش ایرنا، آیین تکریم و معارفه علیرضا عشوری رییس پیشین و حسن زمانیان رییس جدید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

حسن زمانیان ۲۴ فروردین به ریاست سازمان پژوهش‌های علمی وصنعتی ایران منصوب شد. وی عضو هیات علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه لرستان با مرتبه استادی است و از سوابق اجرایی ریاست دانشگاه‌های لرستان و ملایر و عضو هیات مدیره آزمایشگاه فنی خاک وزارت راه و شهرسازی را می توان نام برد.