به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، حجت اله فیروزی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در مورد امنیت غذایی و حفظ آن برای کشور پس از استماع صحبتهای وزیران جهاد و اقتصاد در خصوص ساماندهی یارانهها گفت: یکی از مهمترین اقدامات و مأموریتهای دولت سیزدهم، هوشمندسازی و ساماندهی یارانهها است که در تاریخ کشور خواهد ماند.
نماینده مردم فسا تصریح کرد: در خصوص ساماندهی یارانهها باید به بحث ماهیتی آن توجه کرد که بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، دولت باید یارانهها را به گونهای ساماندهی کند که قیمتها مطابق شهریور سال ۱۴۰۰ ثابت بماند؛ همچنین دولت باید تورم را کنترل، نیازهای مردم را تأمین کرده و قیمت ها را ثابت نگه دارد.
وی ادامه داد: باید رفتار مناسب برای اجرای قانون از سوی دولت صورت گیرد و سامانهای برای این موضوع طراحی شود که مایحتاج مردم به درستی به دست آنها برسد و از سوی دیگر دولت باید با مردم صحبت کرده و به آنها اطمینان خاطر بدهد چرا که امروز اقشار کم درآمد، کارمندان، عشایر، دامداران و تولیدکنندگان نگران تهیه کالاهای مورد نیاز خود هستند لذا اجرای قانون نباید به گونهای باشد که کالاهای مورد نظر افراد تأمین نشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: هنوز موضوع هدفمندی یارانهها ایراد دارد و افرادی که باید مشمول آن باشند، از دریافت آن محروم هستند و افرادی که نباید مشمول باشند، از آن استفاده میکنند که اگر قرار باشد این موضوع نیز به همان شیوه اجرا شود مشکل دیگری بر مشکلات گذشته اضافه خواهد شد.
در ادامه این جلسه محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در این نشست درخصوص گزارش وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی در مورد حذف ارز آرد صنف و صنعت، تاکید کرد: مدیریت بازار باید براساس اطلاعات دقیق و اصولی باشد، اما امروز شاهدیم براساس حدسیات مدیریت صورت می گیرد و گزارشات با اطلاعات دقیق همخوانی ندارد.
وی افزود: چرا جراحی اقتصادی با کالایی مثل نان آغاز شده که التهاب آفرین و تنش زا است؟ و شرایط به نحوی تغییر کرده که نان آزادپز از ۲ هزار تومان به ۷ هزار تومان افزایش قیمت داشته و فشار آن به اقشار و مناطق محروم وارد می شود.
نماینده مردم بجنورد با بیان اینکه نیاز است که رئیس جمهور با مردم به صورت رودررو و شفاف سخن بگوید، گفت: باید رئیس جمهور صحبت دقیق و گزارشات را به مردم ارائه کند و از چندصدایی در بدنه دولت پرهیز شود، آیا وضعیت قیمت خودرو و افزایش دائمی نیز متاثر از بازار اوکراین است؟ آیا وضعیت فعلی مدیریت بازار ناشی از بازارهای بین المللی است؟
وی اظهار داشت: کمبود نهاده های دامی به وضعیتی رسیده است که شاید سال آینده دیگر دامی در کشور باقی نماند! و آنچه که ما از مناطق مختلف و حوزه های انتخابیه در می یابیم که در ۵۰ روز گذشته نهاده ای توزیع نشده و وزارت جهاد برنامه ای برای این موضوع نداشته است.