شهرری - ایرنا - در راستای جلوگیری از کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی دام زنده، طرح همزمان و ضربتی جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام در ۱۶ شهرستان استان تهران امروز یکشنبه ( ۱۸ اردیبهشت ماه) اجرا شد.

به گزارش ایرنا، ذبح دام خارج از سامانه نظارتی دامپزشکی ممنوع است، چرا که  خون و ترشحات دام آلوده و ذبح غیر بهداشتی موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مشترک میان انسان و دام شده و خطرات جانی جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

در این راستا، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان تهران  به صورت ضربتی و همزمان در تمامی ۱۶ شهرستان استان، با حضور خود ضمن نظارت بر عرضه فرآورده‌های خام دامی که پس از تایید دامپزشکی از کشتارگاه وارد بازرا مصرف شده است، با کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی دام زنده نیز برخورد کردند.

کشتار غیرمجاز دام، شیوع تب کریمه کنگو به ویژه در فصل تابستان را افزایش می دهد

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: تامین سلامت فرآورده‌های خام دامی و مسائل بهداشتی، نیازمند فرهنگ سازی و مشارکت مردم است و از شهروندان درخواست می‌شود به منظور حفظ سلامت خود و خانواده از فرآورده‌های مورد تایید دامپزشکی که دارای مهر و برچسب دامپزشکی و تاریخ تولید و انقضا است استفاده کنند.

مهدی سلوکانه اظهار داشت: کشتار غیرمجاز دام به کشتاری خارج از کشتارگاه‌های مجاز و بدون نظارت ناظران دامپزشکی اطلاق می شود که این اقدام شیوع تب کریمه کنگو به ویژه در فصل تابستان را افزایش می دهد.

وی با اشاره به ویژگی‌ها و علائم این بیماری خاطرنشان کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که شایع‌ترین راه انتقال آن، گزش کنه و انتقال بیماری از این طریق از دامی به دام دیگر است.

سلوکانه اضافه کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری مهلک به شمار می رود که می تواند خطر جانی برای انسان به دنبال داشته باشد بنابراین دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز با رعایت موازین بهداشتی از شیوع و انتقال این بیماری در جمعیت دامی و نیز جامعه انسانی پیشگیری کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با اشاره به اهمیت کشتار اصولی دام در کشتارگاه و نقش آن در پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو یادآور شد: کشتار غیرمجاز دام به معنای کشتار حیوان در خارج از کشتارگاه بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی است و یکی از عوامل مهم در شیوع و بروز بیماری تب کریمه کنگو به شمار می رود.

گوشت دام تازه ذبح شده قابلیت استفاده ندارد و باید به مدت ۲۴ ساعت در فضای پیش سرد نگهداری شود 

وی ادامه داد: مهمترین اقدام پیشگیرانه در زمینه جلوگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، نظارت بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای حمل و نقل دام به ویژه در مناطقی است که سابقه بروز بیماری وجود دارد و نظارت بر اجرای صحیح ضوابط بهداشتی کشتار دام و تجهیز کشتارگاه‌ها به سردخانه بالای صفر به منظور نگهداری لاشه های کشتار شده برای مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد است که این فرایند منجر به کاهش PH گوشت و از بین رفتن عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود.

این مسئول یادآور شد: شهروندان موارد مشکوک را از طریق تماس ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان تهران اطلاع دهند.