بهرامعلی ظاهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ابراز داشت: صبح امروز هجدهم اردیبهشت غلظت غبار در سمنان شاخص ۱۶۰ بود که اکنون در ظهر این عدد به ۱۸۰ افزایش یافت و طی مکاتبه اداری دانشگاه علومپزشکی استان با ادارهکل حفاظت محیطزیست استان سمنان، نشست اضطراری کمیته آلودگی هوای استان بعدازظهر امروز تشکیل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان بیان کرد: نشست اضطراری کمیته آلودگی هوای شهرستان دامغان دیروز با توجه به غلظت آلایندگی برگزار شد.
وی بیان کرد: منشا آلودگی و افزایش غلظت غبار هوای استان سمنان وزش باد شدید و انتقال غبار از کشورهای همسایه ایران در قسمت غربی است.
وی اضافه کرد: ۲ ایستگاه سنجش آلایندگی هوا در شهر سمنان یکی در بلوار امیرکبیر و دیگری در میدان استاندارد برای پایش غلظت آلایندگی در این شهر فعال است و دادههای ایستگاه دائم پایش میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان تصریح کرد: یک ایستگاه سنجش آلایندگی در گرمسار نیز فعال است، اما ایستگاه سنجش آلایندگی در شاهرود دچار نقص فنی شده و تلاش میشود در زمانی کوتاه نقص رفع شود.
به گزارش ایرنا، شاخص آلودگی هوا بیش از ۱۰۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۲۰۰ تا ۳۰۰ ناسالم و ۳۰۰ به بالا محدوده خطرناک است.
براساس تعریف سازمان جهانی مدت زمان عامل تعیین کننده در سلامت انسان در شاخص آلودگی هوا و شرایط ناسالم برای گروههای حساس است و بر این اساس اکنون تداوم آلودگی سلامت مردم سمنان را تهدید میکند.
امسال اولین سالی است که استان سمنان از روزهای ابتدایی سال حضور گرد و غبار و غلظت آلایندگی را تجربه میکند و به گفته کارشناسان تا زمانی که شاهد وزش باد شدید باشیم و در مناطق غربی کشور طرحهای زیستی و آبخیزداری برای مهار ریزگردها بیش از پیش تقویت نشود، شاهد آلودگی در هوای استان سمنان هستیم.