به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدرضا طالبی روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی که با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد اظهار داشت: صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت بزرگ اقتصادی در جهان مطرح است از طرفی در حوزه گردشگری شاهد سرمایههای خدادادی هستیم که ظرفیت طبیعی بیبدیل است.
وی با اشاره به آثار مذهبی صنعت گردشگری افزود: با توجه به آموزههای دینی در لزوم توجه بشر به مقوله گردشگری باید زمینه برای گردشگری مذهبی و سالم فراهم شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: توجه به موضوعات فرهنگی جوامع از مهمترین عوامل موثر در توسعه گردشگری است که سرمایهگذاران و متولیان این حوزه باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به آثار اقتصادی گردشگری گفت: خراسان جنوبی جاذبههای زیادی در حوزه گردشگری دارد که تلاشهای فراوانی برای جذب گردشگر شده اما به نظر می رسد کافی نیست.
طالبی وجود ۱۰۲ هزار کیلومتر مربع کویر در این استان را از مهمترین جاذبههای گردشگری برشمرد و افزود: انتظار میرود آثار تاریخی و طبیعی استان بیش از پیش در سطح ملی و جهانی معرفی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در شهرستان طبس هم جاذبههای طبیعی بسیار خوبی وجود دارد که امید است با ایجاد زمینههایی این آثار در سطح کشور و جهان معرفی شود و در راستای تحول اقتصادی موثر باشد.
وی با اشاره به آثار اجتماعی و فرهنگی حوزه گردشگری گفت: وجود ۱۱۰ قلعه تاریخی و مساجد قدیمی در کنار آثار ملی و جهانی نشان از فرهنگی غنی مردم خراسان جنوبی است که باید برای معرفی آن در سطح جهان تلاش کرد.
طالبی ضمن تاکید بر لزوم تغییرات مدیریتی در راستای انجام بهتر امور افزود: توجه به نیروی انسانی جوان و خلاق از مهمترین اهداف تغییراتی مدیریتی است که امید میرود شاهد تحول در حوزههای گوناگون باشیم.
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هم در این آیین گفت: خراسان جنوبی در حال حاضر ۹۸۷ اثر ثبت ملی دارد و چهار اثر تاریخی و طبیعی و یک روستا در این استان ثبت جهانی شده، همچنین ۱۷۰ اثر تاریخی در خراسان جنوبی مرمت شده است.
حسن رمضانی افزود: آخرین سال قبل از شیوع کرونا ۱۲ هزار گردشگر خارجی وارد استان خراسان جنوبی شدند در حالی که این میزان سال ۹۲ بسیار ناچیز بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ اقامتگاه بومگردی در استان فعال است اظهار داشت: در حوزه گردشگری داخلی نوروز امسال تقریبا تمامی مجموعههای اقامتی با ظرفیت کامل فعال بودند.
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در حوزه صنایع دستی نیز ۱۰ هزار هنرمند صنعتگر شناسایی شده است و سال گذشته در حوزه صنایع دستی بیش از ۶۰۰ نفر اشتغال ایجاد شد.
وی افزود: ۳۲ اثر تولیدی استان نشان مرغوبیت ملی گرفته و در کشور ۲ روستا ثبت جهانی شده که یکی روستای کلپورگان در استان سیستان و بلوچستان و دومی روستای خراشاد در استان خراسان جنوبی است.
رمضانی گفت: تعدادی از شهر و روستاهای خراسان جنوبی در حوزه صنایع دستی، شهر و روستای ملی هستند.
وی با بیان اینکه گردشگری در بستر امنیت رشد میکند عنوان کرد: امنیت موجود در استان نیز مرهون تلاش مسوولان بوده و قابل قدردانی است.
در این آیین "هادی شاهوردی" به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی معرفی و از خدمات "حسن رمضانی" مدیرکل سابق قدردانی شد.