بوشهر - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: آموزش و پرورش ریشه اصلی تحوّل‌آفرینی، اقتدار و مولفه قدرت در جامعه است به این دلیل نگاه به این حوزه باید راهبردی و استراتژیک باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در همایش استانی تجلیل از معلمان نمونه با گرامیداشت هفته مقام معلم اظهار کرد: در منظومه حیات انسانی بعضی از مشاغل آسمانی هستند و ارزش آنها با معیارهای حیات زمینی محاسبه نمی‌شود بلکه سنجه ارزشی آنها آسمانی است.

وی با بیان اینکه دانشمندان نظام تربیت انسان و حوزه تعلیم و تربیت را در صدر مشاغل آسمانی می‌دانند، تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از مشاغل که فلسفه آنها به نفس و منفعت شخصی  برمی‌گردد اما معلم می‌کوشد تا جامعه هدفش رشد علمی پیدا کرده و دنبال نفع شخصی نیست.

صفایی بوشهری معلمی را نماد تمدن، حیات، پیشرفت، نور و زیبایی عنوان کرد.

وی ادامه داد: دانش بنیانی و حوزه علم و فناوری از ارکان مهم تمدن و نظم نوین آینده جهان است و هر کشوری که دارای تولید، خودکفایی و مرجعیت علمی باشد، می‌تواند در فضای کلان جهان به عنوان یک قدرت مطرح باشد، لذا حوزه علم و دانش بنیانی از مولفه‌های اقتدار ملی و فراملی است.

امام جمعه بوشهر عنوان کرد:  آینده و پیشرفت و اقتدار ایران در هندسه پر رقابت بین المللی وابسته به آموزش و پرورش است.

صفایی بوشهری با بیان اینکه باید استانداردترین فضاها متعلق به آموزش و پرورش باشد، تاکید کرد: هر جا که بهترین ساختمان‌ها متعلق به مراکز تجاری و بانک‌ها و فرسوده ترین ساختمان متعلق به مدارس باشد، یعنی آن جغرافیا رشد نکرده است.

وی گفت: نخبگان آموزش و پرورش استان بوشهر با تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورزی و با رویکرد بومی سازی در زمینه محتوای کتب درسی و متدلوژی آموزش، با انجام کارهای پژوهشی، طرح و پیشنهاد تدوین کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: معلمان در دوره سخت کرونا جان بر کف و با استفاده از ابزارها و وسایل‌ شخصی در میدان جهاد علمی قرار گرفتند و اجازه ندادند تا شمع علم‌آموزی کم فروغ شود هر چند شاید جامعه نتوانست همه ابعاد این ایثار را درک کند اما آیندگان ارزش کوشش معلمان را ببشتر خواهند آموخت.

علی موحدی افزود: در دوره کرونا شاهد آسیب‌های روانی و اجتماعی و گسست تربیتی و آموزشی بوده‌ایم به همین دلیل با تصمیم شجاعانه دولت مردمی ایران قوی برای بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه و آموزش حضوری و با همکاری و همراهی همه معلمان، ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ به نقطه عطف نظام تعلیم و تربیت در سال‌های اخیر تبدیل شد.

وی بیان کرد: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی به عنوان اولین استان، خط اورژانس اجتماعی با شماره ۱۵۷۰ در مرکز استان راه‌اندازی شده و دانش‌آموزان، فرهنگیان و اولیا از سراسر استان می‌توانند به طور رایگان از خدمات مشاوره‌ای استفاده کنند.

موحدی گفت: با وقوع آسیب‌های نوظهور در دوره پساکرونا، معلمان و مشاوران نقشی مهم در هدایت صحیح دانش‌آموزان برای عبور از این دوره حساس برعهده دارند.

وی اضافه کرد: از بین ۳۱ استان کشور ۱۱ استان دارای معلمان برگزیده کشوری هستند که استان بوشهر در جمع این ۱۱ استان قرار دارد و ۲ نفر از معلمان این استان جزو برگزیدگان کشوری هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اظهار کرد: واگذاری مالکیت ۶۰ هکتار از املاک آموزشی و تربیتی، پس از ۴۳ سال به طور رایگان ازبنیاد مستضعفان به آموزش و پرورش استان، انعقاد تفاهم نامه احداث ۱۴ سالن ورزشی سرپوشیده و ۴۴زمین چمن مصنوعی با وزارت آموزش و پرورش در قالب طرح ایجاد فضاهای ورزشی درون مدرسه‌ای با عنوان طرح شهید سلیمانی، آزاد سازی فضاها و سالن های ورزشی متعلق به آموزش و پرورش برای اولیا در قالب طرح شهید خرازی را از جمله اقدامات مهم انجام شده در یک سال گذشته عنوان کرد.

وی کسب ۵۰ رتبه کشوری در مسابقات فرهنگی و هنری، برگزاری ۵۸۲ یادواره شهدای فرهنگی و دانش آموز با عنوان لاله های روشن، کسب رتبه ۱۱ کنکور از سوی استان بوشهر و بازگشت ۷۵۲ دانش آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش را از جمله افتخارات آموزش و پرورش استان عنوان کرد.

موحدی یادآور شد: در استان بوشهر ۸۰۰ کلاس تخریبی معادل ۶۷ مدرسه ۱۲ کلاسه وجود دارد که امید می رود با مشارکت خیرین این آمار به کمترین میزان برسد.

در آیین از معلمان نمونه استان بوشهر تجلیل شدند.