گرگان- ایرنا- سفیر استرالیا در ایران گفت: بسیاری از چالش‌های حوزه محیط زیست کشورهای استرالیا و ایران مشترک است و دانشگاه‌های می‌توانند در رفع آن موثر باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لیندال ساکس روز یکشنبه در نشست مشترک با مسوولان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اشاره به برخی چالش‌های محیط زیستی  کشورش نظیر بالا آمدن سطح آب دریا، افزایش مناطق بیابانی، حریق جنگل‌ها، کاهش تنوع گیاهی و جانوری، معضل کم آبی و وقوع طوفان‌های گرد و غبار اظهارداشت: کشور ایران و استرالیا در مواجهه با چالش‌های حوزه منابع طبیعی و محیط زیست شرایط مشترکی دارند.

وی بر آموزش و آگاهی بخشی به مردم در خصوص مسائل محیط زیستی تاکید و تصریح کرد: متاسفانه توسعه بیش از حد در محیط زیست و منابع طبیعی توسط انسان، باعث ایجاد مشکلاتی جدی در این حوزه شده و نیاز است در کنار استفاده از روش‌های علمی و فنی، از روش‌های سنتی برای مقابله با این مشکلات استفاده کرد.

وی با تاکید بر توسعه فرهنگ بازیابی و همچنین قیمت‌گذاری بر روی منابع مختلف طبیعی از جمله آب، برای نشان دادن ارزش واقعی و بالای آن، بیان کرد: باید حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب آن توسط انسان مورد توجه ویژه قرار گیرد که در این خصوص، راه‌اندازی پویش‌های اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم اثرگذار خواهد بود.

سفیر استرالیا در ایران با بیان این که دانشگاه‌ها می‌توانند در میزان تولید و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی نقش بسیار اثرگذاری داشته باشند بر تبادل دانشجویان و استادان دانشگاه‌های ۲ کشور و ایجاد شبکه علمی برای حل بسیاری از چالش‌ها تاکید کرد.

ساکس با بیان این که فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در مقاطع مختلف تحصیلی و تاریخچه این دانشگاه، نشان دهنده سطح بالای این دانشگاه است، خاطرنشان کرد: امروزه چالش‌های حوزه منابع طبیعی و محیط زیست و اثرات ناشی از آن، همه افراد جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و امیدواریم با همان سرعتی که تخریب توسط انسان صورت می‌گیرد، فناوری و تکنولوژی بتواند در رفع این چالش‌ها اثرگذار باشد.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان این که نشست مشترک با سفیر استرالیا با هدف افزایش همکاری‌ها و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی این دانشگاه با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های استرالیا است، گفت: مسائل و مشکلات محیط زیستی نظیر تغییر اقلیم‌ها، آلودگی هوا خشکسالی و غیره چالش‌های مشترک همه کشورهای دنیاست و حل این چالش‌ها جز با همکاری همه کشورهای دنیا قابل حل نیست و دانشگاه‌ها و استادان با کمک دولت‌ها می‌توانند در حل این مشکلات اقدامات موثری داشته باشند.

علی نجفی‌نژاد تاکید کرد: ما در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، برای حل این مشکل، آماده توسعه همکاری‌ها با سایر دانشگاه‌های دنیا هستیم.

وی بر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری، تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژه‌های مشترک تحقیقاتی در مسائل منابع طبیعی، محیط زیست و کشاورزی، انتقال تکنولوژی و تبادل فناوری، بهره‌مندی از تجربیات دانشگاه‌های استرالیا در زمینه ارتباط با صنعت و همچنین بهره‌مندی از تجربیات مراکز تحقیقاتی این کشور تاکید کرد.

وی در ادامه با بیان این که استان گلستان با اقلیم‌ها، اکوسیستم‌ها و نژادهای مختلف، استانی بسیار منحصر به فرد است، گفت: فعالیت‌های اصلی گلستان، کشاورزی است و این استان سهم زیادی در تولید محصولات غذایی کشور دارد.

نجفی‌نژاد افزود: این استان از نظر تولیدات کشاورزی در رتبه اول تا پنجم کشور قرار دارد و دارای نقش اساسی در تامین امنیت غذایی کشور است.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: گلستان در زمینه حوادث طبیعی با مسائلی روبرو است و دانشگاه برای حل این موارد نقش زیادی دارد و همکاری‌های بین‌المللی می‌تواند در رفع این مشکلات بسیار موثر باشد.

وی اظهارداشت: گلستان دارای طبیعتی زیبا و چشم‌نواز است و همچنین، پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخایر ارزشمند طبیعی جهان و میراث بشری، در این استان قرار دارد.

وی با بیان این که دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ۶۵ سال قدمت دارد و به عنوان قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی شمال کشور و اولین دانشگاه تخصصی کشور محسوب می‌شود گفت: فعالیت‌های علمی دانشگاه در ابتدا آموزشی و سپس فعالیت‌های پژوهشی بود و هم اکنون در حوزه کارآفرینی به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور مطرح است.

نجفی‌نژاد با اشاره به اینکه باور داریم آموزش عالی نقش بسیار موثری در ثبات و صلح کشورها به خصوص در منطقه خاورمیانه دارد، تصریح کرد: اگر به دنبال آرامش و صلح در جهان هستیم، باید بر روی جوانان سرمایه گذاری کرده و بهترین سرمایه گذاری، تحصیل آنان در دانشگاه‌هاست.