اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: اعتبار صندوق توسعه محصولات کشاورزی، به زودی در گام نخست تا حدود هفت برابر افزایش پیدا خواهد کرد و تدبیر لازم در این خصوص اندیشیده شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» یکشنبه شب در نشست صمیمی با بهره برداران بخش کشاورزی استان مرکزی افزود: باید اصلاح نظام بانکی که علت بسیاری از عقب ماندگی‌ها است انجام شود، دولت ماهی ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد بابت بدهی های دولت قبل پرداخت می‌کند.

وی اظهار داشت: همچنین بیش از ۹۰ هزار پروژه و طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد که اگر ۳۰ سال همه بودجه کشور هزینه این پروژه ها شود به اتمام خواهند رسید.

استاندار مرکزی گفت: تشکل‌های بخش کشاورزی پیشنهادات لازم برای ارائه در سفر ریاست جمهوری را اعلام کنند تا بررسی لازم صورت گیرد و به زودی از طرف دولت بابت پیشنهادات غیربودجه ای، تیم هایی برای بررسی به استان سفر می‌کنند.

مخلص الائمه افزود:  ۵۴ سیاست کلی توسط مجمع تشحیص مصلحت نظام تصویب و از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و در موضوع شدت و کاهش مصرف انرژی ۱۰ سیاست کلی به این موضوع اشاره کرده است.

استاندار مرکزی گفت: در اسفند سال گذشته، رییس جمهوری سند تحول دولت مردمی را در ۲۴۴ صفحه و ۳۷ موضوع بخشی و فرابخشی به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد و در این سند ۱۳۴ چالش بررسی شده که چهار چالش مربوط به بخش کشاورزی است که برای آن ۱۲ راهبرد آورده شده است.

مخلص الائمه افزود: بزرگترین پروژه دولت سیزدهم ترمیم اعتماد مردم است که مقام معظم رهبری فرمودند مسئولی که به وعده خود عمل نکند منجر به بی اعتمادی مردم می شود.

وی اظهار داشت: در نتیجه ترمیم اعتماد عمومی به عنوان یک سرمایه بزرگ باید مورد توجه باشد، سوءمدیریت های دولتی و سوء تدابیر و مفاسد منجر به تشدید این بی اعتمادی در سنوات گذشته شده که باید با استفاده از حداکثر توان شناسایی و حل شود.

استاندار مرکزی اضافه کرد: قوانینی در مجلس وجود دارد که برخی بخش ها را نابود کرده که در حوزه آب نیز حدود سه قانون نابودکننده وجود دارد که این قوانین آسیب جدی وارد کرده است.

مخلص الائمه ادامه داد: ارز 4200 تومانی در قانون بودجه سال جدید وجود ندارد که مبنای آن نیز غیرعلمی بوده و یکی از علل مفاسد اقتصاد کلان کشور نیز همین بوده که خود فسادزا است.

وی اظهار داشت: اصلاح نظام یارانه در دستور کار دولت است و مجلس نیز آن را تصویب کرده و باید این اتفاق روی دهد.

استاندار مرکزی گفت: توسعه کشور منوط به توسعه بخش کشاورزی است و این کار غلطی است که چون استان به عنوان استان صنعتی شناخته شده، کشاورزی استان زیرسایه صنعت قرار گیرد.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی به‌ عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.