به گزارش ایرنا، رابرت ماردینی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس جمعیت هلال احمر ایران افزود: ما باید علاوه بر کارهای معمول به دنبال افزایش تابآوری جوامع محلی با تامین انرژیهای پاک مثل انرژی خورشیدی و تولید کشاورزی با آبیاری قطرهای باشیم. این چالش تعیین کننده قرن ماست و اکنون مرکز تغییرات اقلیمی، ما در کمیته بینالمللی صلیب سرخ، فدراسیون جمعیت های ملی و ۴۰ سازمان با ۳ کشور بزرگ اهداکننده کمک در حال تلاش برای کاهش سرعت تغییرات اقلیمی هستند.
وی نقش مناقشات مسلحانه در تشدید بحران خشکسالی را بسیار مهم دانست و از تهیه برنامه کنترل آسیبهای تغییر اقلیم برای سازمان های بشردوستانه در سال میلادی گذشته خبر داد و گفت: تغییرات اقلیمی مناطق مختلفی در جهان همچون شاخ آفریقا و خاورمیانه را متاثر کرده است. اکنون ۲۵ کشور بسیار تحت تاثیر آسیبهای ناشی از تغییر اقلیم قرار گرفتهاند. جالب است بدانید که ۶۰ درصد از این کشورها درگیر مناقشات مسلحانه هستند و این مشکل مضاعفی است که تاثیرات نامطلوب تغییرات اقلیمی را افزایش میدهد. این وضع را بسیار وخیم کرده است.
وی افزود: در مورد کنترل مشکلات تغییر اقلیم نظام بینالملل ما باید هم سرعت تغییرات را کاهش و هم سازگاری را افزایش دهیم. یعنی کاهش تولید گازهای گلخانهای و سرمایهگذاری همزمان نظام بینالمللی برای سازگاری با کمبودها و مشکلات بسیار مهم است. فراموش نکنیم که این یک موضوع فوری، مهم و اورژانسی است. کمیته بینالمللی صلیب سرخ سال گذشته برنامه کنترل آسیبهای تغییر اقلیم را برای سازمان های بشردوستانه تهیه و منتشر کرد.
ماردینی عدم کنترل بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیم را موجب تشدید بحران غذایی در کشورهای محروم جهان دانست و گفت: بحرانهای غذایی تنها در افغانستان نیست. تنها در یکی یا دو کشور نیست. در چاد، در حوزه ساحل و در شاخ آفریقا چندین کشور به خاطر مناقشات مسلحانه نیاز به کمکهای غذایی دارند. اکنون کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان و در یمن فعالیتهایی را برای تامین غذای مردم آسیب دیده از مخاطرات دارد. ولی نه تلاش ما و نه تلاش برنامه جهانی غذا و نه دیگر سازمان های بشردوستانه کافی نیست چراکه ما علاوه بر بحران غذایی جاری در تعدادی از کشورها باید به فکر خشکسالی و دیگر اثرات نامطلوب تغییرات اقلیم باشیم.
وی گفت: سیلهای ناشی از تغییرات اقلیم، کاهش تولیدات کشاورزی، موضوعات مهمی است. ما باید با حضور خود فشار بر جامعهای محلی را کاهش دهیم و تابآوری آنها را بیشتر کنیم. ما دست روی دست نگذاشتهایم. ما هرکاری که بتوانیم برای کنترل بحرانهای غذایی انجام میدهیم. اکنون بحران اوکراین هم بر این مشکلات غذایی افزوده است و بسیاری از محصولات غذایی در دنیا با مشکل عرضه مواجه شده است.
مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ مشکل بحران غذایی در یمن را بسیار بزرگ خواند و گفت: ۱۶ میلیون نفر شبها گرسنه میخوابند. ۲۴ میلیون از ۳۰ میلیون جمعیت آن وابسته به کمکهای بشردوستانه هستند. اخیرا نشستی برای کمک به یمن برگزار شد. تقاضای ما مبلغ ۲/۴ میلیارد دلار بود. که تنها ۳/۱ آن تعهد شد و این مبلغ هم در حال حاضر هنوز تکمیل نشده است.
ماردینی راه حل جهان و نظام بینالملل را تلاش برای صلح دانست و بر نقش موثر ایران در کاهش مخاصمات خاورمیانه تاکید کرد و گفت: باید بر صلح سرمایهگذاری کرد. از نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات منطقه نباید غافل شد. ایران میتواند نقش مثبتی در کاهش و یا حتی رفع این مخاصمات بازی کند. باید به سمت صلح حرکت کنیم. معجزهای در کار نخواهد بود و توجه کنیم که همواره با کمبود منابع بیشتر و افزایش قیمت کالاها در جهان مواجه هستیم و این مشکلات به خصوص با بحران اوکراین افزایش یافته است.
ماردینی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات مختلف مردم افغانستان به خصوص پس از تسلط طالبان بر آن کشور و افزایش موج مهاجران افغانستانی به ایران گفت: در افغانستان مشکلات زیادی داریم. اما ما و شرکا باید به خودمان افتخار کنیم که موفقیتهای قابل توجهی به دست آوردهایم. کمیته بینالمللی و فدراسیون جمعیتهای ملی در خط مقدم پاسخدهندگان به مشکلات بشردوستانه افغانستان بوده و هستند. همه تلاش ما این بود که افغانستان فرو نپاشد و تلاشهای ما نتیجه داد چراکه تا امروز این کشور دچار فروپاشی نشده است.
او از تلاش هلال احمر ایران برای واکسیناسیون مهاجران حاضر در خاک ایران قدردانی کرد و گفت: ما در مورد مهاجرین و پناهندگان افغانستانی در سال گذشته تعامل بسیار نزدیکی با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران داشتیم. پروژه مشترکی بین ما و هلال احمر ایران برای واکسیناسیون کرونا اتباع افغانستانی در خاک ایران تعریف شد و با موفقیت به نتیجه رسید. البته بخشی از کمکهای بشردوستانه به مهاجرین افغانستانی مبتنی بر حضور داوطلبان جمعیت هلال احمر و سخاوت ایران است.
مدیر کل کمیته بینالمللی صلیب سرخ از به نتیجه رسیدن تلاشهای این کمیته و شرکای آن ابراز خرسندی کرد و گفت: در مساله افغانستان اکنون طالبان برای پرداخت حقوق پزشکان و پرستاران و سایر نهادهای بهداشتی و خدماتی ضروری دچار مشکل است. مذاکراتی کردیم تا راهی برای پرداخت حقوق کادرهای درمانی ایجاد شود. این میتواند یک الگوی انساندوستانه به وجود آورد و در برنامههای بشردوستانه دیگر هم استفاده شود.