تهران- ایرنا - یک فعال محیط زیست کره جنوبی درباره خطرات ورود زباله‌های رادیواکتیو آبی از نیروگاه هسته‌ای از کارافتاده "فوکوشیما دائیچی" ژاپن به آب‌های آزاد و اقیانوس آرام هشدار داد و اعلام کرد این مواد موجب آلودگی آب‌ها و نابودی موجودات دریایی خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه «گلوبال تایمز» چین، این فعال محیط زیست در مصاحبه با این روزنامه گفت زباله های آبی رادیواکتیو از نیروگاه هسته ای از کار افتاده «فوکوشیما دائیچی» براساس برنامه ژاپن به اقیانوس آرام می ریزند و موجب آلودگی آب های اقیانوس و از بین رفتن محصولات دریایی اقیانوس ها می شوند. 

«آن جائی هون» مدیر انرژی و تغییرات اقلیمی در "جنبش محیط زیستی فدراسیون کره" که گروهی مدافع محیط زیست در سئول است در ادامه سخنانش افزود: «یازده سال از زمانی که فاجعه نیروگاه هسته ای فوکوشیما اتفاق افتاد می گذرد اما آلودگی رادیواکتیوی آن خیلی کاهش نیافته است.

از سوی دیگر اطلاعات گروه تحلیل داده های سال ۲۰۲۱ از سوی وزارت بهداشت-کار و رفاه ژاپن، نشان می دهد در ۸ درصد محصولات دریایی و ماهی تاثیرات این مواد دیده شده است. 

«آن جائی هون» با اشاره با ادامه روند دورریزی زباله های هسته ای ژاپن گفت: « اگر ضایعات آبی به درون اقیانوس ریخته شوند موجب آلودگی بیشتر آب ها و محصولات دریایی می شود.» 

آب های آلوده شده به شکل اجتناب ناپذیری در تمام اقیانوس آرام پخش می شوند و آب های اقیانوس های کشورهای همسایه ژاپن را نیز آلوده می کند. 

قرار است دولت ژاپن حدود ۱.۲۵ میلیون تُن از آب های آلوده رادیواکتیوی را از سال ۲۰۲۳ به مدت ۳۰ سال در اقیانوس تخلیه کند. 

ژاپن ادعا می کند می تواند آب های آلوده رادیواکتیوی را با آب رقیق کند و با پایین ترین غلظت در اقیانوس تخلیه کند اما فعال محیط زیست کره ای اعتقاد دارد این ادعا که مرتب هم تکرار می شود اشتباه است چرا که تجهیزات تصفیه و پاکسازی نمی توانند مواد رادیواکتیو را به شکل کامل حذف کنند و از بین ببرند. رقیق شدن با آب نمی تواند آلودگی کلی را کاهش دهد. وی تخیله فاضلاب تحت تابش رادیواکتیو را " بدترین راه برای حل مشکل" می داند.