به گزارش گروه اخبار استان های ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در نقاط مختلف کشور سوژه های مهمی را با عنوان های مختلف از جمله واقعی سازی نرخ ارز در مسیر مقابله با فساد و رسیدگی به ۳ پرونده بزرگ تخلفات ارزی ، محیط زیست و غوغای تولید زباله ، چرایی افزایش جدایی زوج ها در کردستان ، تکمیل طرح های نیمه تمام راه و شهرسازی و واردات خودرو پیگیری کردند .
آخرین اخبار از وضعیت کرونایی استان ها عنوان گزارشی است که گروه اخبار استان ها به آن پرداخته و در آن به جدیدترین آمار وزارت بهداشت و درمان از مبتلایان ، جانباختگان کرونا ، تغییر رنگ کرونایی شهرها و واکسیناسیون ،اشاره شده است .
در این گزارش آمده است که این روزها حرکت ویروس کرونا نسبت به دوسال گذشته سیر نزولی دارد و جریان زندگی نیز به روال عادی برگشته، اما کارشناسان بهداشتی معتقدند که همچنان چراغ هشدار شیوع این ویروس روشن است و نباید با عادیانگاری و کم توجهی به رعایت شیوه نامههای بهداشتی از اوج دوباره آن غافل شویم .
از دیگر عناوین گزارش های این گروه می توان به محیط زیست و غوغای تولید زباله از شهرستان بروجرد اشاره کرد که به تمایل مردم به رفاه بیشتر، استفاده از ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف پرداخته است ؛ اگر چه نمیتوان بطور دقیق قضاوت کرد سهم این نوع از ظروف در آلودگی محیط زیست چقدر است اما در مجموع از بین زباله ها، پلاستیکها غوغای بیشتری در تخریب و آلودگی محیط زیست به پا کرده اند.
در این گزارش آمده است که طرح این مسئله برای هر شهروند میتواند تلنگر و درنگی بر ضرورت نگهداری از محیط زیست باشد اینکه، زباله چیست و هریک از ما در محیط های مختلف چقدر زباله تولید می کنیم؟ چقدر از این زباله ها تجدیدپذیر و چه مقدار تجزیه ناپذیرند، فعالان محیط زیست معتقدند زندگی های امروز به سمت مصرف و استفاده از منابعی می رود که غالبا تجزیه پذیر نیستند و محیط زندگی را آلوده می کند.
تحقق وعده ۹ ساله با پیگیری ۶ ماهه/ طرح راه آهن لرستان در ایستگاه احیا از دیگر گزارش های استان ها است که مرکز لرستان به آن پرداخته و در آن آمده است که ۱۵۵ کیلومتر از خطوط ریلی کشور در حالی از لرستان میگذرد که بجز شهرستان دورود سایر شهرهای استان با وجود قرار گرفتن در مسیر کریدورهای اصلی جاده های کشور از صدای سوت قطار محروم بوده اند که اکنون با پیگیری مسوولان استان طرح احداث ۹ ساله راه آهن به ایستگاه احیا رسیده است.
قرار است طویل ترین تونل ریلی کشور و منطقه به طول چهار هزار و ۶۰۰ متر طی این مسیر ساخته شود، هفت ایستگاه در مسیر این خط آهن قرار دارد و طبق برآوردها اتمام این پروژه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
خبرنگاران مراکز استانی همچنین در گزارشی دیگر با عنوان چرایی افزایش جدایی زوجها در کردستان به بررسی آمارها پرداخته اند که حاکی از روند رو به رشد پدیده طلاق در کردستان است . در این پدیده عوامل بسیاری دخیل هستند و باید بررسی کرد که نقش چه عواملی بر افزایش آن پررنگتر بوده است.
اقدام به ازدواج از سوی پسر و دختر با هدف رسیدن به آرامش و رشد و تعالی روحی و روانی یکدیگر صورت میگیرد، حال اگر زندگی مشترک محلی پُر تنش و آشوب باشد، زوجها طلاق را به عنوان بهترین راه حل برای برون رفت از این تنگنا بر میگزینند.
سالانه حجم زیادی از مراجعان دادگاههای خانواده را افرادی تشکیل میدهند که در زندگی مشترک خود به بن بست رسیده و به عنوان آخرین راه حل برای رهایی خود، طلاق را موثر میدانند.
همچنین گزارش دیگری از ایلام با عنوان تکمیل بزرگراه ایلام - مهران در خط پایان بر روی سایت ایرنا منتشر شد که به عملیات تکمیل و بهسازی چهارخطه کردن مسیرهای باقیمانده جاده ارتباطی ایلام - مهران با پیشرفت فیزیکی مناسب و با شتاب و جدیت در مراحل پایانی کار اشاره می کند و ادامه می دهد که تلاش پیمانکاران در این زمینه ادامه دارد.
در این گزارش آمده است که تعریض و بهسازی جاده ایلام - مهران در چند سال اخیر با توجه به افزایش حجم سفرهای زائران اربعین در دستور کار مسئولان قرار گرفت و با اتخاذ تدابیر مناسب و اختصاص اعتبار از سوی دولت، بخشهایی از این مسیر در این مدت تعریض شده و عملیات تعریض بخشهای دیگری نیز از این جاده در دست انجام است.
بلند مرتبه سازی در مازندران ، بایدها و نبایدها عنوان گزارشی از مرکز مازندران است .برجسازی و بلند مرتبهسازی که به نظر میرسد شیوه اجتنابناپذیری در توسعه شهری مازندران است در زمانی تجویز شده که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان با وجود مفید بودن، به دلیل فقدان برخورداری از برخی پیش نیازها اقدامی شتابزده محسوب میشود و ممکن است پیامدهای جبرانناپذیری تحمیل کند.
در گزارش مرکز مازندران آمده است :صورت مساله این است که فروردین ماه امسال شورای عالی معماری و شهرسازی کشور بلندمرتبه سازی در مازندران را به صورت پایلوت مصوب و ابلاغ کرد. این شورا شهر سرخرود را به عنوان اجرای آزمایشی این طرح انتخاب کرده است. البته اجرای چنین طرحی درخواست اداره کل راه و شهرسازی مازندران بود که اسفند ۹۸ برای شورای عالی معماری و شهرسازی اررسال شد و این شورا هم در نشست تخصصی ۲۲ فروردین ماه امسال خود طرح را مصوب و ضوابط و مقررات آن را تعیین کرد.
مراکز استانی ایرنا همچنین در خصوص واقعی کردن نرخ ارز نیز به بحث و گفت و گو با کارشناسان پرداختند و مرکز گلستان گزارشی با عنوان واقعی سازی نرخ ارز، انگیزه تولیدکننده را افزایش میدهد موضوع را بررسی کرده است .
به گزارش ایرنا مرکز گلستان، استادیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه گنبدکاووس در این گفت و گو اظهار کرد: چند نرخی بودن قیمت ارز فرصتهای رانتی برای عدهای مافیا و سودجو ایجاد میکند که با واقعی سازی آن علاوه بر بازگرداندن شفافیت قیمت ها به بازارها، انگیزه تولیدکننده را افزایش میدهد.
علی کارشناسان افزود: واقعی سازی نرخ ارز همچنین امکان رقابت پذیری صنایع و واحدهای تولیدی را در عرصه بازارهای بین المللی افزایش میدهد ضمن اینکه با تقویت بنگاههای اقتصادی خُرد، امکان رقابتی شدن آنها فراهم میشود.
حذف ارز ترجیحی گام بلندی در جهت مقابله با فساد است عنوان خبری است که سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی به آن اشاره کرده و معتقد است که اعمال سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در دولت قبل نه تنها مدیریت بازار ارز را به چالش کشید، بلکه فرصت جدیدی از فساد و رانت اقتصادی در بازار ارز را به دنبال داشت که حذف آن گام بلندی در جهت مقابله با فساد خواهد بود.
حسن میرزاخانی افزود: تمام اساتید علم اقتصاد، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قائل به این هستند که نظام چند نرخی ارز فسادزا است و مورد سوءاستفاده دلالان قرار میگیرد و افرادی که مولد نیستند از این نوع بازار برای خود خود بهره گیری میکنند.
از مرکز همدان نیز خبر رسیده که دادستان دیوان محاسبات کشور گفت: پرونده تخلف بی شماری در سالهای گذشته در ارتباط با ارز ترجیحی در دیوان محاسبات تشکیل شده و هم اینک هم سه پرونده بزرگ در هیات مستشاری دیوان محاسبات در حال رسیدگی است.
«علی کامیار» افزود: حذف ارز ترجیحی سبب برچیده شدن بساط رانت و فساد و پرداخت مستقیم یارانه می شود.
وی ادامه داد: دولت مردمی سیزدهم در راستای فساد ستیزی درصدد جلوگیری از رانت ناشی از پرداخت ارز ترجیحی است تا با کم کردن فاصله های ایجاد شده یارانه را مستقیم به دست افراد برساند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس نیز با برگزاری میزگردی با عنوان فهم مشترک از دانشبنیانها و کار جهادی، بسترساز تحقق شعار سال به تحلیل مسائل و مشکلات شرکتهای دانش بنیان پرداخته و در این میزگرد مهمترین راهکارها برای رفع این مسائل را بررسی کرده است.
در بخش نخست این میزگرد ، استادان دانشگاه، مشاور استاندار فارس در امور فناوری و شرکتهای دانش بنیان و مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز، رئیس پارک علم و فناوری استان، رئیس کمیسیون هوشمندسازی،فناوریهای نوین و اطلاعات و عضو شورای اسلامی شهر شیراز و دو تن از فعالان شرکتهای دانشبنیان استان به طرح دیدگاههای خود در خصوص ملزومات تحقق شعار سال پرداختند.
لزوم دستیابی همه بازیگران عرصه اقتصاد اعم از سرمایهگذاران و مدیران تا نیروهای خدماتی شرکتها و مصرفکنندگان نهایی محصولات به فهم مشترک از مفهوم شرکتهای دانشبنیان و فعالیتها در این عرصه در میزگرد تخصصی خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس به عنوان عامل کلیدی در تحقق شعار سال یاد شد.
مرکز ایرنا در اصفهان نیز با انتشار فیلمی با عنوان بار سنگین فرونشستِ اصفهان بر شانههای مسجد جهانی عتیق به گفت و گو با کارشناسان سازه یکی از شهرهترین مساجد ایران، مسجد جامع عتیقِ اصفهان که در لیست آثار جهانی قرار دارد پرداخته که تحت تاثیر افت آبهای زیرزمینی،دچار ترکهای فرونشستی شده است و به گفته آنان ، تغییر شکلها در این اثر تاریخی باید پایش مداوم شوند.
تشدید نظارت برچرخه تامین و توزیع کالاهای اساسی در قم نیز عنوان گزارشی است که در آن آمده است : نظارت بر چرخه تامین و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در بازار قم طی روزهای گذشته تشدید شده و بیشازپیش مورد توجه دستگاههای متولی این حوزه در استان قرار گرفتهاست.
در راستای مدیریت هرچه بهتر بازار و تامین پایدار کالاهای اساسی مورد نیاز مردم دراستان قم، دستگاههای مرتبط با این حوزه با استفاده از همه امکانات دراختیارشان وارد میدان شدند تا به مردم در خصوص عرضه گسترده و مستمر همه اقلام به خصوص آنهایی که بیشتر مورد احتیاج است، اطمینان خاطر لازم را بدهند.
امروز هچنین عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجمع مخالفتی با واردات خودرو ندارد، گفت: واردات خودرو جزو اختیارات دولت است و برای این مهم نیاز به مصوبه این مجمع ندارد.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی افزود: لایحه واردات خودرو چندین بار در کمیسیونهای مختلف از جمله هیات عالی نظارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت ایراداتی بر آن به خصوص در مواد چهار و ۱۱ گرفته شد که باید اصلاح شود.
از استان فارس نیز خبر رسیده که معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با اشاره به نامگذاری سال به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: در زمینه تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی در هیات دولت دستورالعملی تصویب شده است.
حسین جعفری در آئین معارفه رئیس جدید مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان فارس تصریح کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با جمع عظیمی از محققین و دانشمندان که در حوزه کشاورزی کار می کنند اهرمی در دست دولت برای دانش بنیان کردن کشاورزی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز با اشاره به اجرای ۳۵ درصد از طرح مقابله با گرد و غبار در این استان خواستار تخصیص حقابه دائمی برای تثبیت کانونهای ریزگرد شد.
سیدمحمدتقی سجادی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۳۵ درصد از برنامههای بیابانزدایی در طرح مطالعات کانونهای گرد و غبار خوزستان اجرایی شده که عمده این اقدامات در کانون جنوب شرق اهواز با توجه به حساسیت آن بوده است.
وی مشکل اصلی در تحقق طرح مقابله با گرد و غبار را تامین آب عنوان کرد و افزود: یکی از بحرانها برای ادامه برنامههای مقابله با ریزگرد و حفظ عرصههای اجرا شده تامین آب مورد نیاز طرحهای نهالکاری و بوتهکاری است، که با توجه به فرارسیدن فصل گرما باعث نگرانی شده است.