مجید یزدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان خسارت در پی تغییرات جوی و حوادث پیشبینی نشده ای که از دهم اردیبهشت ماه تاکنون روی داده است به زیربخش های کشاورزی استان وارد شده است.
وی ادامه داد: بیشترین خسارت وارده را تندباد و توفان با سهم حدود ۴۳ درصدی و پس از آن سیل و بارندگی شدید با سهم ۳۴ درصدی به حوزه کشاورزی استان وارد آورده است.
رییس اداره مدیریت بحران و مخاطرات کشاورزی استان، عوامل عمده بروز خسارت را رعد وبرق، باد و توفان، تگرگ، سیل و بارندگیهای شدید عنوان و بیان کرد: سطح زراعی خسارت دیده ۱۸ هزار و ۱۲۳ هکتار و سطح باغی آسیب دیده نیز ۳۴ هزار و ۷۸۵ هکتار بوده است.
یزدی با اشاره به اینکه در این مدت هفت هزار و ۱۶۸ راس و قطعه در زیربخش دام، طیور و آبزیان تلفات در استان ثبت شده است، ادامه داد: در بخش ماشین آلات و ساختمان های کشاورزی نیز میزان خسارت وارده بیش از ۵۵ میلیارد ریال بوده است.
این مسوول با اشاره به میزان خسارات وارده به منابع آبی، گفت: ۳۶۷ رشته قنات به طول ۲۱ کیلومتر و ۶۱ باب استخر ذخیره آب به حجم ۱۴۱ هزار و ۷۸۰ متر مکعب در این مدت دچار خسارت شدهاند.
وی با بیان اینکه همچنین ۵۴ هزار و ۹۵۰ متر کانال بتنی از وضعیت پیش آمده خسارت خوردهاند، افزود: مجموع خسارت منابع آبی بیش از ۷۳۹ میلیارد ریال بوده است.
استان خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی کشور با برخورداری از ظرفیتها و توانمندیهای وسیع حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت انواع محصولات زراعی و باغی و بیش از ۱۴ میلیون واحد دامی، در مجموع با تولید بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان جایگاه تعیین کنندهای در اقتصاد ملی و استانی داشته و نقش مهمی در تامین نیازهای حیاتی جامعه، امنیت غذایی، تامین مواد اولیه موردنیاز صنایع و ایجاد اشتغال ایفا کرده است.
۳۶۳ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی خراسان رضوی سالانه هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی تولید میکنند. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.