دریاچه زیبای کوه گل، طبیعت پوشیده از گیاهان خوراکی و دارویی،نغمه پرندگان و آب و هوای دلپذیر در کنار زیرساخت های رفاهی کوه گل را به یکی از شلوغ ترین جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این روزهای اردیبهشت ماهی بدل کرده است به طوری که تعطیلات عید فطر امسال این منطقه مقصد هزاران گردشگر بود.
در حالی که این روزها طبیعت بسیاری از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خشک و تابستانی است طبیعت اطراف دریاچه کوه گل که حدود نیم هکتار مساحت ۱۵ متر عمق دارد چون نقاشی بی عیب و نقص گردشگران را به سوی خود می خواند.
تنگ کوه گل که از نظر پوشش گیاهی و جانوری غنیترین منطقه دنای شرقی محسوب میشود اینجا می توان پرندگان مهاجری همچون مرغابی، اردک کله سبز، درنا، لک لک، حواصیل، چنگر، خروس کولی و پرندگانی بومی دیگر را در اطراف آن به تماشا نشست.
اینک وجود گیاهان خوراکی و دارویی چون قارچ کوهی، چویل، بابونه، نعناع کوهی، ریواس، جاشیر و پونه و گل های رنگارنگ کوه گل را متناسب با نامش یعنی رویشگاهی پوشیده از گل و گیاه کرده است.
آبشار تنگه نمک، چشمه سردو و منطقه حفاظت شده دنا از دیگر جاذبه های گردشگری نزدیک به این منطقه است که می تواند تجربه سفری خاطره انگیز برای مسافران در نیمه دوم هر سال باشد.
برای دسترسی به این بهشت زمینی، باید ابتدا به شهر یاسوج مرکز استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد و پس از طی کردن مسافتی حدود ۳۵ کیلومتر به طرف شمال غربی این شهر، به شهر سیسخت رسید، با گذر از شهر سیسخت بعد از حدود ۶ کیلومتر به طبیعت زیبای منطقه کوهگل میرسید.
از پایین دست منطقه کوهگل پس از ۳۰ دقیقه پیادهروی، با از گذر از میان درختان کوهی و گلبوتههای وحشی میتوان به یکی از خیالانگیزترین جاذبههای طبیعی ایران در ارتفاعات رشته کوه دنا رسید.
استقبال از کوه گل در عید فطر امسال
رئیس جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دنا می گوید: تعطیلات عید فطر امسال روزانه سه هزار خودرو به جاذبه گردشگری کوه گل در این شهرستان وارد شد.
زیرساخت های رفاهی موجود
افشین بهمنی اضافه کرد: حدود 60چشمه سرویس بهداشتی و حمام،27 آلاچیق ایجاد شده و همچنین سوییت های اقامتی برای اسکان گردشگران در منطقه گردشگری کوه گل وجود دارد.
وی بیان کرد:همچنین جاده ارتباطی منتهی به کوه گل در سال های گذشته آسفالت شده که این امر دسترسی به این منطقه را به راحتی امکان پذیر کرده است.
ضرورت راه اندازی سایت تلفن همراه
بهمنی ضعف آنتن دهی تلفن همراه را از گلایه های همیشگی گردشگران منطقه کوه گل عنوان کرد و از مسوولان شرکت مخابرات خواست برای رفع این نقیصه چاره اندیشی کنند.
وی با اشاره به اینکه در صورت بروز حادثه ای مانند سقوط از ارتفاعات یا سوانح رانندگی نیاز به فوریت های پزشکی وجود دارد تاکید کرد: راه اندازی سایت آنتن دهی تلفن همراه در این منطقه ضرورت دارد.
دغدغه های زیست محیطی
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به قرار داشتن کوه گل در منطقه حفاظت شده دنا گفت: نیاز است تا ورود و خروج گردشگران در این منطقه مدیریت شده صورت گیرد.
اسلام جاودان تصریح کرد که مدیریت اصولی و زیست محیطی منطقه کوه گل یکی از دغدغه هایی است که اداره کل حفاظت محیط زیست استان همه ساله بویژه در فصل های بهار و تابستان درگیر آن بوده و با پیگیری های محیط زیست پای دادستان شهرستان دنا و دستگاه های اجرایی به آن باز شد.
وی ادامه داد: در بازدید مسئولان قضایی و اجرایی شهرستان دنا از منطقه گردشگری کوه گل مقرر شد ، ورود و خروج گردشگران از این منطقه مدیریت شده و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست انجام گیرد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد همچنین از ساماندهی مدیریت زیست محیطی منطقه کوه گل خبر داد و گفت : در طول سال بویژه در فصل بهار و تابستان با ورود بیش از حد گردشگران به منطقه حفاظت شده کوه گل دنا، حجم انبوهی از زباله و پسماند در این منطقه زیبا تولید و رها می شود و از طرفی ورود بیش از ظرفیت و گردشگران باعث آسیب به منطقه می شود .
وی گفت : با هماهنگی دادستان شهرستان دنا ، فرماندار و سایر دستگاه های اجرایی مسئول در مدیریت گردشگری مقرر شد مدیریت مناسبی در خصوص حمل و نقل و پسماند با نظارت محیط زیست در این منطقه اجرا شود و محیط زیست شهرستان دنا به عنوان ناظر بر این امر عمل کند.