تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲

اهواز - ایرنا - یک متخصص اورولوژی در خصوص نشانه‌های بیماری‌ها و مشکلات کلیوی و راهکارهای اقدام به موقع برای درمان توضیحاتی ارایه داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز دکتر محسن سرکاریان بیان کرد: هر درد پهلو به منزله این نیست که بیمار سنگ کلیه دارد اما یکی از شایع‌ترین نشانه‌هایی است که بیمار به خاطر آن به درمانگاه مراجعه می‌کند.

وی افزود: معمولا دردهای پهلویی که با تغییر وضعیت بدن یعنی با ایستادن و نشستن تغییر می‌کنند منشا کلیوی ندارند؛ دردهای کلیه معمولا علاوه بر درد ناحیه پهلو علایم دیگری از جمله تهوع و استفراغ را دارند.

سرکاریان ادامه داد: این گونه دردها شدید هستند و بیمار با فاصله، گاهی آرام می‌گیرد بنابراین بیمار باید با مراجعه به پزشک، عامل درد کلیوی را برطرف کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دردهای آرامی که با تغییر وضعیت بدن تغییر می‌کنند ناشی از گرفتگی عضلات و مشکلات کمر است.

وی بیان کرد: بیماران با سابقه عمل جراحی یا بیماری کلیوی باید نسبت به حجم و تغییر رنگ، سوزش و تکرر ادرار بسیار حساس باشند به ویژه افرادی که با یک کلیه زندگی می‌کنند.

سرکاریان اضافه کرد: هرگونه تغییر در روند طبیعی ادرار کردن برای این گونه بیماران با سابقه کلیوی زنگ خطر است به ویژه در بیماران با پیوند کلیه هرگونه تغییر درمحل کلیه پیوندی و یا تغییر در ادرار نیازمند مراجعه به پزشک است به ویژه اگر با کاهش حجم ادرار همراه باشد.

این متخصص اورولوژی ادامه داد: اگر بیماران در کمتر از ۲۴ ساعت برای درمان مراجعه کنند مشکل کلیوی آنها در بیشتر مواقع با روش‌های مختلف جراحی و با دارو پیش از نیاز به دیالیز برطرف می‌شود.

وی بیان کرد: پیشگیری همیشه بر درمان مقدم است بنابراین اگر علایم اولیه در سیستم ادرار جدی گرفته شود می‌توان بار سلامتی خود را بیشتر حفظ کرد.