به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، حسین ذاکر استقامتی در حاشیه بازدید از روند برداشت نخست (چین اول) برگ سبز چای در روستای بازان بخش مرکزی این شهرستان اظهار داشت: تولید چای به عنوان یکی از محصولات کشاورزی این شهرستان، نقش موثری در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی چایکاران دارد.
وی با اشاره به اینکه توسعه بخش مکانیزاسیون در افزایش میزان تولید و همچنین بالا بردن کیفیت محصول چای موثر است افزود: همچینین توجه به اجرای طرح های نوین چون آبیاری تحت فشار در باغات چای این منطقه نیز با هدف مقابله با هرگونه بحران احتمالی کم ابی ضروری بوده و نیازمند برنامه ریزی مناسب است.
فرماندار آستانه اشرفیه بر تحقق توسعه پایدار کشاورزی تاکید و خاطر نشان کرد: تحقق این امر موجب افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی چون چای خواهد شد.
در ادامه این بازدید ، چایکاران منطقه به بیان مسائل و مشکلات خود از قبیل بیمه باغات چای ، سهیمه کود پرداختند و خواستار توجه جدی مسئولان و متولیان شهرستانیو استانی به این مشکلات چایکاران شدند.
شهرستان آستانه اشرفیه ۲۱۹ هکتار باغ چای دارد که تجن گوکه، تجن، امیرهنده امیرسلطان، کیسم، بیربنه و تهام از جمله مراکز کشت چای این شهرستان بشمار می روند.
امسال برداشت برگ سبز چای از ۱۰ اردیبهشت ماه در باغات این منطقه آغاز شده ، ضمن آنکه یکهزار و ۲۴ نفر از کشاورزان بخش مرکزی آستانه اشرفیه در زمینه کشت چای فعالیت دارند.
سالانه حدود ۲ هزار تن برگ سبز چای نیز در باغات این شهرستان تولید میشود.
برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره ، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور شروع و تا پایان مهرماه انجام می شود.
شهرستان آستانه اشرفیه با دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر، در ۳۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.