به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، سعید کریمی در مراسم هفته سلامت در سالن همایشهای رازی افزود: موارد ابتلای کرونا در ۴۰ کشور صعودی و در ۱۵ کشور دو برابر شده و با انجام پروتکلها، مداخلات درمانی، همراهی مردم و واکسیناسیون گسترده وضعیت تحت کنترل قرار گرفت.
وی اظهار داشت: ایران اتباع خارجی و حتی غیرقانونی را واکسینه کرد در حالی که این حجم از واکسیناسیون در سایر کشورها انجام نشد.
کریمی با اشاره به شعار هفته سلامت "سلامت ما، سلامت سیاره ما" ادامه داد: این شعار نشان دهنده گستردگی عوامل موثر بر سلامت است و شعار وزارت بهداشت در این دوره هم "عدالت و تعالی نظام سلامت" است که در این راستا اقدامات مهمی انجام شده و برنامهها ادامه دارد.
وی تصریح کرد: در راستای عدالت و تعالی نظام سلامت، برنامه نسخه نویسی الکترونیک از دی ۱۴۰۰ آغاز شد و به تدریج به بلوغ می رسد. ۴۵ بیمارستان و ۵۵ مرکز درمانی نیز تجهیز شدهاند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: برای کاهش هزینه از جیب مردم، پوشش همگانی بیمه انجام شده و در حال افزایش است تا بتوانیم خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به راه اندازی شبکه درمان ناباروری در کشور و در اختیار داشتن ۱۰۹ مرکز درمان ناباروری در سطح سه، گفت: باید برای تحقق فرمایش رهبری مبنی بر اینکه بیمار نباید به جز رنج بیماری رنج دیگری داشته باشد، حرکت کنیم.
کریمی افزود: در راستای تحقق عدالت به تامین پزشک در مناطق محروم و محرومیت زدایی توجه ویژه شده و کلینیکهای ویژه در مراکز دولتی مجهز به خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی می شوند.
محمد هاشمی دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت نیز در این مراسم گفت: وزارت بهداشت به تنهایی مسئول تامین سلامت نیست و پیشگیری مقدم بر درمان است.
وی افزود: شعار امسال، روز و هفته سلامت یعنی سلامت ما، سلامت سیاره ما، مهم است. برای رسیدن به سلامت، مشارکت همه سازمان ها، نهادها و مردم ضروری است. فلسفه انسان گرایی و ایسم هایی که آمد، جدایی جزیرهای انسانها بود اما در نهایت انسانها دیدند که از کنار همدیگر بودن، ناگزیر هستند.
هاشمی اظهار داشت: بشریت نیاز دارد که برای رسیدن به اهداف متعالی که خدا در فطرت بشر قرار داده از جمله سلامتی، به همکاری و همراهی با همدیگر بپردازد. برای رسیدن به سلامت در ابعاد مختلف از جمله سلامت جسمی، روانی، هوا، محیط زیست و داشتن انرژی پاک نیازمند مشارکت همگانی هستیم.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: مردم، مسئولان و سمن ها، محورهای اصلی گرامیداشت هفته سلامت امسال هستند. رسانه ها نقش بسیار موثری در سلامت جامعه دارند و می توانند مشکلات و نقاط تاریک مانند عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات، آلودگی هوا، کیفیت تغذیه که موجب تهدید سلامت می شوند را نشان دهند.
وی یادآور شد: هفته سلامت می تواند بهانهای باشد که مرزهای پیشگیری را جلو ببریم. قبلا شعار از مزرعه تا سفره مطرح بود الان از مزرعه تا چنگال و دهان، سخن گفته می شود. سلامت روان بسیار مهم است. مراسم سوگواری، مراسم مذهبی و مناسبتی در ارتقای سلامت روانی مهم هستند و متخصصان در این زمینه می توانند نظرات کارشناسی ارائه کنند.
هاشمی تاکید کرد: هر جا که افکار بزرگ، عمیق و دقیق کنار هم قرار گیرند و بدون محدودیت زبانی، جغرافیایی و جنسیتی، طوفان فکری راه بیاندازند، به موفقیت می رسند. اگر اکنون از انرژی پاک، ایمنی خودرو، فضای شهری حتی دیوارنگاره ها صحبت می کنیم امیدواریم در سال آینده به قدری پیشرفت کرده باشیم که در مورد جزییات آن سخن بگوییم.
وی ادامه داد: رسانه ها می توانند به مشکلات نورتابی کرده و نقاط تاریک را معرفی کنند البته اول این نقاط می تواند به اطلاع مسئولان برسد و در صورتی که چاره ای نباشد، به صورت عیان گفته شود.
در این مراسم از کتاب طرح عدالت و تعالی نظام سلامت رونمایی شد.