تهران-ایرنا- یک رسانه خبری-تحلیلی استرالیایی در گزارشی نوشت: تبعات جنگ اوکراین به شرق اروپا محدود نمی شود بلکه موجب بحران اقتصادی و افزایش فزاینده فقر، ناامنی غذایی و تورم در کل جهان خواهد شد.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری تحلیلی استرالیایی «دکنوسیشن» در مقاله ای به قلم «الگا اولینکووا» استاد «دانشگاه فناوری سیدنی» نوشت: یک چهارم جمعیت اوکراین، در حدود ۷۰ روز جنگ، خانه هایشان را ترک کرده اند. پنج و نیم میلیون اوکراینی کشورشان را ترک و هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز در داخل کشور جابه جا شده اند.

این جنگ فقط در حال ویران کردن زندگی مردم اوکراین نیست بلکه موجب بحران اقتصادی و افزایش فزاینده فقر، ناامنی غذایی و تورم در ماورای شرق اروپا خواهد شد.

زیرساخت های اصلی اوکراین از بین رفته اند و کمبود شدید مواد غذایی و آب و قطعی برق و دیگر امکانات به بحران انسانی در این کشور دامن زده است.

وضعیت به مراتب در ماریوپل و خارکیف از کی یف، پایتخت بدتر و گزارش ها حاکی از پرمخاطره بودن تامین نیازهای اولیه در این مناطق است.

بحران انسانی فقط به مناطق تحت کنترل اوکراین محدود نمی شود و مناطق تحت کنترل روسیه نیز با وضعیت مشابهی مواجه هستند و گلوله باران ها مانع از دسترسی مردم جمهوری های دونتسک و لوهانسک به نیازهای اولیه شده است.

دسترسی مناطق تحت کنترل اوکراین به کمک های بشردوستانه و خیریه های بین المللی نیز با مشکل مواجه است زیرا کی یف و مسکو درباره ایجاد کریدورهای بشردوستانه به توافق نرسیده اند.  

جنگ اوکراین، علاوه بر ویرانی این کشور، تبعات بین المللی زیادی دارد و افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت و گسترش فقر شدید در جهان، بخش مهمی از تبعات جنگ اوکراین است.

براساس برآورد «مرکز توسعه جهانی» در واشنگتن، در نتیجه جنگ اوکراین، حداقل ۴۰ میلیون نفر در جهان به فقر شدید دچار شده و با کمتر از یک دلار و ۹۰ سنت در روز زندگی خواهند گذراند.

نگرانی دیگر، وضعیت ذخایر گندم جهان است. اوکراین و روسیه با هم، بیش از یک چهارم صادرات گندم جهان را در اختیار دارند.

جنگ اوکراین به افزایش قیمت گندم منجر می شود زیرا واردکنندگان اصلی آن از جمله مصر، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه برای یافتن گزینه های جایگزین با هم رقابت می کنند.

این جنگ به روسیه هم آسیب شدیدی وارد کرده و به خاطر تحریم غرب، مسکو سخت ترین شرایط اقتصادی سه دهه گذشته را تجربه می کند.

به خاطر محدودیت های صادرات و تحریم ها علیه محصولات غذایی، انتظار می رود فقر در ۶ ماه آینده، در روسیه تشدید شود و خانوارهای کم درآمد با مشکل در تامین مایحتاج خود مواجه شوند.

این وضعیت، شرکای تجاری کم درآمد روسیه مثل مصر، ترکیه، هند، آفریقای جنوبی و تایلند را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

این رسانه مستقر در ملبورن استرالیا نوشت: در پاسخ به تبعات جهانی جنگ اوکراین، سازمان های مردم نهاد و نهادهای مالی بین المللی باید سریعا برای تامین نیازهای فوری ضروری وارد عمل شوند.

در همین حال، دولت های ثروتمند لازم است فورا برای اختصاص منابع مالی در جهت مهار تبعات قریب الوقوع بحران جهانی غذا اقدام کنند.