مشهد- ایرنا- ششمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی منطقه ۹ کشور، ویژه استان‌های سه‌گانه خراسان روز دوشنبه در مشهد آغاز شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در حاشیه افتتاحیه این دوره که با حضور مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آغاز شد، در جمع خبرنگاران، گفت: در این دوره ۱۲۷ اثر از استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی داوری می‌شود که از آن میان ۵۶ اثر مربوط به استان خراسان رضوی، ۵۵ اثر مربوط به خراسان شمالی و ۱۷ اثر مربوط به خراسان جنوبی است.

سیدجواد موسوی افزود: این دوره‌ها هر دو سال یکبار با هدف دریافت نشان ملی برگزار می‌شود که شاخص‌های اصلی در این داوری، اصالت اثر، نوع طراحی، خلاقیت، مواد اولیه و کاربردی‌بودن این صنایع دستی است.

او گفت: نتیجه این داوری ها در فاصله‌ای کمتر از یک ماه به شرکت کنندگان اعلام خواهد شد.

به گفته وی در ۵ دوره قبل، در مجموع ۱۳۰ اثر از خراسان رضوی موفق به دریافت نشان ملی شده اند که از آن میان ۹ اثر توفیق دریافت نشان یونسکو را نیز کسب کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در خصوص مزایای دریافت نشان اصالت ملی صنایع دستی گفت: نشان اصالت، دریافت کنندگان آثار را در مسیر برندسازی، بازاریابی و فروش آثار یاری کرده و فرصت بسیار خوبی برای آنان ایجاد خواهد کرد و در روزهای برگزاری نمایشگاه‌ها نیز اولویت با دارندگان این نشان خواهد بود.

موسوی گفت: همچنین در خصوص دریافت تسهیلات مربوطه که توسط وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش‌بینی شده، اولویت با افرادی است که موفق به کسب مُهر اصالت ملی صنایع دستی شده‌ باشند.

۸۰ رشته صنایع‌ دستی در خراسان رضوی وجود دارد که در میان آنها تراش سنگهای قیمتی و نیمه‌قیمتی، سنگ هرکاره، قلمزنی، ابریشم‌بافی، فرت‌بافی، نواربافی، چرم، زیورآلات سنتی، نقاشی روی چرم، نگارگری، چاپ باتیک و گلیم بافی به عنوان صنایع‌دستی بومی این خطه شناخته شده‌اند.