تهران- ایرنا- کاخ سفید با اشاره به برگزاری نشست سران گروه هفت (آلمان، فرانسه، آمریکا، ایتالیا، ژاپن، برتانیا و کانادا) اعلام کرد که تمام اعضای این گروه متعهد به ممنوعیت یا توقف تدریجی واردات نفت روسیه است؛ ادعایی که در آن تعهدات دقیق هر کشور مشخص نشده است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه لو فیگارو فرانسه، بر اساس اعلام کاخ سفید، تمام اعضای گروه هفت متعهد به ممنوعیت یا توقف تدریجی واردات نفت روسیه هستند.

این گروه سومین نشست سالانه خود را روز گذشته (یکشنبه) با حضور ولودیمیر زلسنکی رئیس جمهور اوکراین به صورت ویدیو کنفرانس برگزار کرد.

این روزنامه فرانسوی با انتشار خبری دیگر در این ارتباط اعلام کرد: مذاکرات بین ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در برای رفع موانع تحریم‌های پیشنهادی اروپا بر نفت روسیه که چندین کشور عضو با آن مخالف هستند، ابتدای هفته جاری از سر گرفته شد.

بر اساس این گزارش، سفرای ۲۷ کشور دیروز در مورد ششمین دور تحریم ها علیه مسکو که روز چهارشنبه توسط کمیسیون اروپا ارائه شده بود، به توافق نرسیدند.

این پروژه که به اتفاق آرای ۲۷ کشور نیاز دارد، تحریم نفت روسیه را تا پایان سال پیش‌بینی می‌کند.

در نشست مجازی که دیروز با حضور رئیس جمهور اوکراین، سران کشورها و دولت‌های آلمان، کانادا، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و برتانیا برگزار شد، این کشورها تعهد خود را برای برداشتن گام‌های بیشتر در جهت کمک به اوکراین و در راستای آنچه که تامین امنیت، آینده آزاد و دموکراتیک، دفاع از خود و دفع اقدامات تجاورکارانه آتی نامیدند، تکرار کردند.

پیدا و پنهان تحریم نفت روسیه

سفرای اتحادیه اروپا همچنین در نشست خود درباره تحریم نفت روسیه بار دیگر موفق نشدند و کوتاه آمدند.

این اقدام مهم در بسته ششم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه که چهارشنبه گذشته ارائه شده بود، گنجانده شده است.

با این حال یک دیپلمات اروپایی تاکید کرده است که یک توافق اصولی از سوی همه کشورهای عضو در مورد ممنوعیت واردات این انرژی وجود دارد و به گفته وی، نشست سفرا امکان تایید این موضوع را فراهم کرد.

در همین چارچوب پیش‌بینی شده است که بروکسل پس از دو یا سه روز، مشکلات پیش آمده را حل کند و به توافق رسمی برسد.

در همین پیوند مشکلات اصلی در حوزه تامین انرژی برای دو کشور مجارستان و اسلواکی متمرکز است؛ چراکه این دو کشور از لحاظ تاریخی بسیار وابسته به نفت روسیه هستند و به خطوط لوله اروپا متصل نیستند.

این امر هر دو پرسش امکان سنجی فنی، تاخیر در اجرا و همچنین مشکلات تامین مالی را مطرح می‌کند.

یک منبع اروپایی در این زمینه اعلام کرد: بدیهی است که اتحادیه اروپا بخشی از سرمایه‌گذاری در این زمینه را متقبل می‌شود و بوداپست و براتیسلاوا می‌خواهند عرضه تضمینی داشته باشند.

گفته می‌شود در حالی که قانون کلی سایر کشورها این است که تا پایان سال ۲۰۲۲ خود را به طور کامل از نفت روسیه بی‌نیاز کنند، مجارستان و اسلواکی تا پایان سال ۲۰۲۴ برای رسیدن به این مرحله فرصت خواهند داشت؛ هرچند مدت زمان این دوره انتقال هنوز مورد بحث است.

به گزارش ایرنا، نتیجه نشست گروه هفت در حالی از طرف کاخ سفید منتشر شده است که درگیری‌های نظامی بین روسیه و اوکراین در این کشور اروپای شرقی امروز وارد هفتاد و پنجمین روز خود شده است و مسکو در حال برگزاری هفتاد و هفتمین سالروز «روز پیروزی» در جنگ جهانی دوم است.