شهرری - ایرنا - رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: فقط پنج سال زمان برای اصلاح روند کنونی رشد جمعیت کشور و بهبود فرزندآوری داریم تا خطر پیش روی کشور در این زمینه را از سر بگذارنیم.

به گزارش ایرنا، امیرحسین بانکی پور روز دوشنبه در همایش بررسی راهکارهای حمایت از خانواده و جریان سازی گفتمان جوانی جمعیت که در ساختمان شورای اسلامی شهر باقر شهر برگزار شد، افزود: باید قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به طور کامل به مسئولان و مردم اطلاع رسانی شود تا همه از مشوق و حمایت های پیش بینی شده مطلع شوند.

وی اظهار داشت: اکنون سه جریان در روند تشویق مردم به فرزندآوری به جان مسئولان و تصمیم گیران افتاده و به نرمی مانع از اجرای دستورات و قوانین ابلاغی می شود.

بانکی پور اضافه کرد: چندین سال قبل سند سری دولت آمریکا مبنی بر تاثیر کاهش جمعیت ایران بر نابودی این کشور افشا شد و رهبر معظم انقلاب در همان زمان هشدار در زمینه اصلاح روند فرزندآوری را اعلام کردند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: زمانی که بحث اصلاح قوانین مربوط به تنظیم خانواده و فرزندآوری مطرح شد، عده ای به سمت شورای نگهبان رفتند تا آنان را ترغیب به جلوگیری از اصلاح این قوانین کند.

وی تاکید کرد: این افراد با هر شخصی در هر جایگاهی با زبان خودشان سخن می گویند و آنان را متقاعد به موافقت با رایشان می کنند.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: تار و پود تمام برنامه ها در سالهای گذشته تاکید بر تنظیم خانواده و مخالفت با افزایش تعداد فرزندان بوده و اکنون تغییر این وضعیت کار دشوار و  مخالفت عده ای با آن طبیعی است.

وی جریان دیگر مخالف با اصلاح روند تغییر جمعیت را افرادی برشمرد که منافع اقتصادی از تنظیم خانواده دارند و اعلام کرد: این افراد نیز به صراحت و به طور مستقیم در برابر قوانین مجلس و دستورات دولت ایستادگی نمی کنند بلکه سخن خود را با زبان افراد وجیه و شناخته شده می گویند.

بانکی پور تصریح کرد: همه باید متوجه باشند که اگر درک درستی از اهمیت این مساله و تغییر روند فرزندآوری کنونی نداشته باشیم، در مشکل بزرگی گرفتار خواهیم شد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در شرایطی که بودجه امسال در سختترین وضعیت بسته شد، بودجه قابل توجهی برای اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده ها برای فرزندآوری تصویب شده است.

وی به تاکیدات سنگین قانون جوانی جمعیت برای برخورد با افرادی که از اجرای آن سر باز می زنند اشاره و اضافه کرد: پیش از این در اجرای قوانین مشابه سختگیری نبود اما از این پس با داروخانه ها، پزشکان، مسئولان و تصمیم گیرانی که از اجرای مفاد این قانون خودداری کنند، به جد برخورد می شود.

عباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران نیز در این مراسم گفت: یکی از عقب افتادگی های کشور در حوزه مجموعه برنامه ریزی ها برای جوانی جمعیت است.

وی افزود: مصوبه مجلس و دستور رئیس جمهور برای اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در فرزندآوری ابلاغ شده و اجرای آن اکنون تکلیف قانونی و شرعی همه ما است.

جوهری ادامه داد: میزان نرخ باروری در استان تهران پایین تر و در مقابل روند پیری جمعیت بالاتر از متوسط کشور است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران اجرای قانون ابلاغی در زمینه جوانی جمعیت را تکلیف همه مسئولان و متولیان بر شمرد و از رصد عملکرد دستگاه ها در اجرای دستورالعمل های مربوطه خبر داد.