مشهد-ایرنا- معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: هم اکنون مهمترین مشکل شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرکهای صنعتی استان، عدم وصول مطالباتشان از دستگاههای اجرایی است که در صورت پرداخت این بدهی‌ها، بنیه مالی آنها تقویت می شود.

محمد احسانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شعار سال مبنی بر "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" کارگروه رفع موانع تولید با محوریت شرکتهای دانش بنیان در داخل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: این کارگروه تاکنون اقدام به شناسایی ۸۶ واحد دانش بنیان در داخل شهرکها و نواحی صنعتی خراسان رضوی کرده و طی یک برنامه ریزی منسجم قرار است تا پایان سال شنبه هر هفته بازدیدی از این شرکتها با حضور مشاوران و مدیران صورت گیرد و برای برطرف کردن مشکلات آنها و موانعی که در مسیر تولیدشان  قرار دارد اقدام شود.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: قرار است در این بازدیدها فرماندار و رییس اداره صنعت و معدن و تجارت شهرستان و نماینده مجلس آن منطقه نیز حضور داشته باشند.

احسانی افزود: پارسال در قالب کلینیک صنعت شرکت شهرکهای صنعتی که به منظور رفع مشکلات واحدهای تولیدی شکل گرفته بود، ۱۸۰ مشاور زبده در بخشهای مختلف جذب شدند و با استقرار در ساختمان معاونت صنایع کوچک این شرکت، در شناسایی و برطرف کردن مشکلات ۹۷ واحد صنعتی همکاری لازم را انجام دادند. 

وی ادامه داد: روز گذشته نیز به اتفاق مدیران و مشاوران از پنج واحد صنعتی دانش بنیان در شهرک صنعتی توس بازدید به عمل آمد و پس از شناسایی مشکلات آنها، موارد مزبور در سامانه میز خدمت شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی ثبت شد تا پیگیری های بعدی برای حل مشکلات آنها انجام گیرد.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی مهمترین مشکلات شرکتهای دانش بنیان را عدم وصول مطالبات آنها از دستگاه های اجرایی، هزینه های بالای گمرکی و مالیاتی، کمبود مواد اولیه و لزوم تامین برخی از آنها از خارج کشور برشمرد.

احسانی با بیان این که شرکتهای دانش بنیان درجه بندی شده اند و براساس کیفیت کار در سه گروه C ، B ،A تقسیم می شوند افزود: طبق قانون، شرکتهای دانش بنیان اگر درجه A داشته باشند از پرداخت مالیات معاف می شوند از این رو در تلاش هستیم سطح کیفی این شرکتها را ارتقا دهیم.

وی ادامه داد:بیشتر مواد اولیه شرکتهای دانش بنیان از خارج کشور تامین می شود و اغلب این شرکتها در استان مشکل تامین مواد اولیه دارند که در این زمینه چاره اندیشی خواهیم کرد.

۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در استان خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۲۹ واحد، شهرک صنعتی و ۲۱ واحد، ناحیه صنعتی است.

از مجموع این تعداد، ۲۶ شهرک صنعتی و ۱۴ ناحیه صنعتی فعال بوده و واگذاری زمین در آنها در حال انجام است.