تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴

شهرری - ایرنا - شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با اجرای طرح همیاری سرخک نسبت به مقابله با این بیماری ویروسی اقدام کرده است.

به گزارش ایرنا، سرخک و سرخجه دو بیماری ویروسی حاد هستند که در گذشته  سبب مرگ و میر و و عوارض قابل توجه در سلامت جامعه بودند. از آنجایی که موثرترین راه پیشگیری ازبیماری سرخک و سرخچه، موفقیت دو نوبت واکسن با پوشش بالای ۹۵ درصد است شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با اجرای طرح همیاری سرخک نسبت به مقابله با این بیماری ویروسی اقدام کرده است.

بر اساس آخرین دستورالعمل واکسیناسیون در کشور تزریق دو نوبت واکسن MMR  جهت پیشگیری از بیماری سرخک در۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ماهگی توصیه می شود، همچنین واکسیناسیون  تکمیلی برای اتباع غیرایرانی در سنین بالای ۹ ماه تا ۳۰ سال است.

از این رو فروردین ماه امسال در خصوص هشدار طغیان سرخک  وافزایش موارد بیماری سرخک درکشور واکسیناسیون سرخک، سرخجه، اوریون (MMR) از تاریخ ۲۲ فروردین ماه توسط  مراقبین سلامت و بهورز در مراکز بهداشتی و خانه های بهداشت و همچنین بصورت تیم های سیار (خانه به خانه) در شهرستان ری شروع شده است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص طرح همیاری سرخک (هشدار سرخک)  که مدتی است که در شهرستان ری آغاز شده  است به خبرنگار ایرنا گفت:واکسیناسیون اتباع غیرایرانی در سنین بالای ۹ ماه تا ۳۰ سال بدون توجه به سابقه  واکسیناسیون قبلی اتباع  و همچنین در خصوص  واکسیناسیون اتباع غیرایرانی جدید الورود به کشوربصورت تک دوز واکسن سرخک، سرخجه، اوریون (MMR) در حال انجام است.

علی تاجدار با بیان اینکه  تمامی جمعیت اتباع (افغان) محدوده شهرری واکسینه می شوند از خانواده ها خواست: طبق توصیه  ها اگر کودک زیر ۵ سالی تاکنون واکسن دریافت نکرده است، سریع‌تر نسبت به واکسیناسیون اقدام شود.

وی ادامه داد: در صورت تاخیر و  دریافت نکردن واکسن در کودکان ایرانی در دو نوبت۱۲ و ۱۸ ماهگی وبا توجه این که بیماری بسیار مسری است و به راحتی به افراد بویژه کسانی که ایمن نباشند، منتقل می‌شود، اقدام سریع جهت این امر توسط خانواده های محترم صورت بپذیرد.

به گفته این مقام مسئول، وقوع ابتلا به سرخجه در اوایل بارداری ممکن است باعث سقط جنین، مرگ جنین و یا نقص های مادرزادی بعنوان سندرم سرخجه مادرزادی یا CRS گردد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با بیان اینکه، دوره نهفتگی به طور معمول برای سرخک حدود ۱۰ تا ۱۲  روز طول می کشد، خاطرنشان کرد:علائم مقدماتی این بیماری  شامل تب، خستگی، سرفه، آب ریزش از بینی و التهاب است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال بیماری سرخک و سرخجه بصورت اولیه از فرد به فرد از تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلوی فرد بیمار صورت می پذیرد، از شهروندان خواست با مشاهده و پیدایش علائم اولیه به  مراکزبهداشتی در سطح شهرستان مراجعه کرده و اقدامات پزشکی لازم را انجام دهند.

به گزارش ایرنا، در کشورهای اندمیک سرخک در همه فصول سال دیده می شود، در کشورهای منطقه و همسایه ایران بیماری در فصل زمستان و بهار شیوع بیشتری دارد.

انجام نمونه گیری (خون –ادرار- سواپ حلق) افراد با علائم تب و بثورات پوستی با مراجعه به مراکز جامع سلامت صورت می گیرد.

 واکسن سرخک در کشور ما در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماری‌های سرخک، سرخچه و اوریون است در ۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.