«حمیدرضا جیهانی» شامگاه دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: رئیس جمهور به همه قول ها از جمله تامین کالاهی اساسی، اصلاح سیستم بانکی، عدم چاپ پول و سایر موارد عمل کرده اند و در کمتر از یک سال پنج بار با مردم گفت و گو کردند.
وی افزود: رئیس جمهور با صحبت مستقیم با مردم به افکار عمومی پاسخ داده و نکته مهم است که دولتمردان نیز پاسخگو هستند و تاکید بر رعایت قانون دارند.
این کارشناس، با بیان اینکه در همان سال ۹۷ از زمان اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی کارشناسان به زبان های مختلف گفته بودند که این طرح محکوم به شکست است گفت: هفته های اول نیز ناکارآمدی طرح مشخص شد ولی دولت گذشته به خاطر عافیت طلبی که به صورت شدید داشت و جسارت و شجاعت نداشت هرگز همت به اصلاح این ارز نگرفت.
وی بیان داشت: ادامه روند تخصیص ارز ترجیحی باعث شد تا این ارز ۴۲۰۰ و فاصله آن با نرخ آزاد ارز ۲۸ هزار تومانی به تولید ضرر بزند و روند تقویت تولید کشور را سرکوب کند.
جیهانی تاکید کرد: اکثر دولت های گذشته تصمیم ها و اصلاحات را به ماه های آخر دولت می گذاشتند که تبعات آن به دولت بعدی برسد اما آیت الله رئیسی و دولت ایشان جسارت و شجاعتی داشتند که در سال اول یکی از مهمترین تصمیم های اقتصادی را گرفتند و برای حل معضلات و اصلاحات اساسی آن اقدام کردند.
وی ابراز داشت: اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی ایثارگری دولت را نشان داد که مسیر عافیت طلبی دولت های دیگر را ادامه نداد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وجود رانت در ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: یکی از نکاتی که آیت رئیسی بر روی آن تاکید داشتند و تیم اقتصادی پیگیر آن بودند اصلاح روند این ارز بود چراکه هر گونه تفاوت نرخ ارز و یارانه های اینچنینی منجر به رانت، فساد و تبعیض بین مردم در جامعه می شود.
وی خاطر نشان کرد: هدف دولت سیزدهم این است که سطحی از عدالت و مساوات را بین آحاد مردم برقرار کند در این زمینه آیت الله رئیسی تعبیر زیبایی داشتند که گفتند این اصلاح ارز و حمایت معیشتی در راستای مردمی سازی واقعی اقتصاد کشور است.
جیهانی ابراز امیدواری کرد: فرایند حذف ارز ترجیحی با همراهی مردم، درک دقیق موقعیت دولت، شرایط اقتصادی جهانی، قیمت های کالاهای اساسی در داخل و خارج و مهمتر از آن حفظ سرمایه های ملی با قوت اجرایی شود.