شیراز- ایرنا- معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در دوران کرونا ما با افزایش مسایل آسیب رسان و افت تحصیلی دانشجویان مواجه شدیم؛برخی معتقدند این اتفاق ناشی از بی انگیزگی است و نیاز است برای حل این مشکل انگیزه و امید در جامعه دانشگاهی ایجاد و دانشجویان را هدفمند کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هاشم داداش‌پور سه‌شنبه در آیین اختتامیه سی‌وسومین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و اعلام مراکز مشاوره منتخب در شیراز اظهار کرد: در دوران کرونا تجارب متفاوتی و اتفاقات عجیبی را تجربه کردیم و قطعا بخش مهمی از سنگینی اتفاقات ناشی از دوران کرونا بر دوش مراکز مشاوره دانشگاه افتاد.
وی خاطرنشان کرد:‌ اگر در حوزه مشاوره و پیشگیری سرمایه‌گذاری کنیم نیازی به حوزه درمان نیست یا کمتر به این حوزه نیاز پیدا می‌کنیم؛ در واقع مشاوره یک سرمایه‌گذاری است در حالی که درمان هزینه است.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با ابراز امیدواری به اینکه رویکردهای جدید این سازمان در حوزه مراکز مشاوره و سلامت با برگزاری این گردهمایی در شیراز به خوبی منتقل شده باشد، گفت: ممکن است در این سازمان با موضوعات به شکل یکدست برخوردار کنیم در حالی که با تنوع مشکلات،چالش‌ها و آسیب‌هایی در حوزه سلامت روان و جسم مواجه شده باشیم.
داداش‌پور گفت: اگر تجارب کسب شده در این گردهمایی، منتقل کننده آسیب‌ها و تجربه موفق برای رفع مدیریت آسیب‌ها باشد تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. به عبارتی دیگر ما از هفت جغرافیای ایران می‌توانیم هفت تجربه موفق داشته باشیم و همان اندازه که تنوع آسیب‌ها وجود دارد از مدیریت آسیب‌ها نیز با همان تنوع بهره ببریم.
داداش‌پور اضافه کرد: نگاه درمان‌گری به حوزه سلامت یکی از دغدغه‌هایی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم. در حالی که پیشگیری و مشاوره می‌تواند بسیاری از مشکلات در حوزه درمان را کاهش دهد.
وی بیان داشت: متأسفانه مراکز مشاوره ما کمتر به سمت دانشجو می‌روند و همیشه منظر هستند دانشجویان برای حل مشکلاتشان به آنها مراجعه کنند. در پاقع دانشجو زمانی که دچار بحران، گرفتاری و چالش می‌شود به این مراکز مراجعه می‌کند.
داداش‌پور گفت: ما باید ببینیم که تا چه حد موفق شدیم جامعه هدف را تحت پوشش قرار دهیم، هرچند گفته می‌شود ۳۷ درصد از کل جامعه هدف را پوشش داده‌ایم اما به نظر می‌رسد همین ۳۷ درصد را هم نتوانستیم تحت پوشش قرار دهیم.
وی بیان داشت: فقدان انتقال بین نسلی که در افراد به خودی خود اتفاق می‌ افتاد یکی از مشکلاتی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم. ارتباطات خانوادگی نیز باعث شده که مهارت‌های ارتباطی به حداقل ممکن برسد.
داداش‌پور اظهار کرد: متأسفانه چسبندگی به فضای مجازی نیز از دیگر مشکلات است که باعث قطع ارتباط بین نوجوانان و جوانان با خانواده‌هایشان شده است‌. این اتفاقات باعث شده که هر گونه فقدانی به مراکز مشاوره منتقل شود.
وی ادامه داد: بدین ترتیب نظام علمی که به پارادایم‌های موجود در دنیا وابسته است متناسب با افکار افراد و کارشناسان به جامعه‌ای منتقل می شود که نظام تربیتی آن را به عهده داریم و در نهایت شاهد گسسته شدن روابط فرزندان از خانواده‌ها خواهیم بود.
داداش‌پور بیان داشت: ما نیازمند الزاماتی هستیم که بتوانیم افزون بر اینکه جای خانواده را در دانشگاه پر کنیم به بهزیستی خانواده و جامعه توجه کنیم.
وی بر ضرورت شکل‌گیری و انتقال دانش بومی و الزاماتی متناسب با زیست بوم کشور در حوزه مشاوره و تربیت اشاره کرد و گفت: ما نیاز به افراد متنوع الفکر هستیم و کارشناسان باید متناسب با این فضا توانمند شوند. همچنین ساختارها بایستی از حالت تک‌بعدی، آسیب‌شناسانه و مبتنی بر شرایط خاص خارج و چند بعدی شوند.
وی بر ضرورت اتخاذ تدابیر اساسی برای جامعه‌پذیر شدن دانشجویان تأکید کرد و گفت: برای کاهش آسیب‌ها باید تغییرات جدی در ساختارها و نوع نگاه‌ها ایجاد کنیم.
داداش‌پور اضافه کرد: مجموعه اقداماتی که در دوران پساکرونا باید اتفاق بیفتد از اهمیت بسیاری برخوردار است. می‌بایست به این باور برسیم که ده ها هزار دانشجویی که در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند، فرزندان یا خواهران و برادران خودمان هستند.
معاون وزیر علوم به ضرورت توجه به دانشجویانی که دچار آسیب هستند تأکید کرد و گفت: هرچند آسیب‌ها گذرنده هستند اما ما باید با صبوری آنها را به سمت دیگری هدایت کنیم.

آیین افتتاحیه این گردهمایی روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه برگزار شد و در آیین اختتامیه‌، مراکز مشاوره منتخب دانشگاه‌های کشور و حامیان نمونه معرفی و تقدیر شدند.
در سی‌وسومین گردهمایی رؤسای مراکز مشاوره دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از نرم افزار سام(سامانۀ الکترونیکی مشاوره رونمایی) شد.

دیدار رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تولیت شاهچراغ(ع)‌‎
بنا بر گزارش دیگری، رئیس سازمان امور دانشجویان با تشرف به حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ(ع)  ضمن زیارت این بارگاه نورانی، با تولیت این آستان مقدس دیدار و گفت‌وگو کرد.
تولیت آستان شاهچراغ (ع) در این دیدار گفت:‌ نزدیک بودن دانشگاهیان با مراکز فرهنگی و مذهبی  باعث رشد جامعه دانشگاهی خواهد شد که  یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم کلانتری گفت :جامعه دانشگاهی باید با عزم جدی برای سازندگی کشور و پیشرفت در زمینه های علمی تلاش کنند.
در این دیدار، معاون وزیر علوم، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه های سازمان امور دانشجویان و  برنامه های وزارت علوم برای از سر گیری آموزش حضوری دانشجویان ارائه دادند.
داداش پور گفت:‌ دین در بطن دانشگاههای ما رواج دارد و بعد از انقلاب اسلامی، همیشه هویت اسلامی و هویت دانشگاهی با هم ارتباط تنگاتنگ داشته اند.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در سفر به شیراز همچنین در آیین تودیع و معارفه رییس دانشگاه هنر شیراز شرکت و از مجتمع خوابگاهی دانشگاه شیراز بازدید کرد. او همچنین دیداری با رئیس و مسئولان دانشگاه صنعتی شیراز داشت.