تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹

تهران - ایرنا - «پیتر سیجارتو» وزیر امور خارجه مجارستان با تکرار موضع دولت مجارستان در مقابل تلاش‌های اتحادیه اروپا در تحریم انرژی روسیه اعلام کرد این کشور از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه حمایت نخواهد کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، رئیس دستگاه دیپلماسی مجارستان با هشدار نسبت به تشدید قیمت سوخت در این کشور گفت: تا زمانی که برای مشکل مجارستان راه حلی پیدا نشود، دولت ما به بسته تحریمی بروکسل رای مثبت نخواهد داد.  

مذاکرات اتحادیه اروپا با مقامات مجارستان در حالی انجام می‌شود که «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان همزمان با تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای تحریم کامل واردات انرژی از روسیه، اجرای این تصمیم را با انفجار بمب هسته‌ای بر اقتصاد کشورش، همانند دانست.

«اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا دیروز دوشنبه اطمینان داد در مذاکرات با اوربان، پیشرفت‌هایی حاصل شده است اگر چه هنوز برای دستیابی به یک توافق، تلاش بیشتری نیاز است.

مجارستان ۶۵ درصد نفت خام و ۸۵ درصد گاز مصرفی خود را از روسیه وارد می‌کند.

اتحادیه اروپا در حالی در تلاش است تا مجارستان را در اقدامات ضد روسی با خود همراه کند که موضع‌گیری سال گذشته این کشور در جانبداری از لهستان در درگیری ورشو- بروکسل نیز از دیگر نقاط تاریک روابط مجارستان و اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر است.

رای جنجالی دادگاه لهستان مبنی بر ناسازگاری مواد معاهدات اتحادیه اروپا با قانون اساسی این کشور با وجود موج مخالفت‌های سران اروپایی، با حمایت دولت مجارستان روبرو شد. ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در استقبال از اقدام دادگاه قانون اساسی لهستان، خواستار احترام بروکسل به حاکمیت مستقل اعضای اتحادیه اروپا شد.

آخرین نشست سران اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ نیز که با موضوع  افزایش سرسام‌آور قیمت برق و نبرد ژئواستراتژیک با روسیه بر سر مسئله اوکراین برگزار شد، نه تنها پس از ساعات طولانی بحث و تبادل نظر، نتیجه و توافقی در پی نداشت بلکه با اظهارنظرهای لهستان با حمایت مجارستان در مخالفت با نظام حقوقی سهم کشورها در جبران هزینه‌های انتشار گازهای گلخانه‌ای به پایان رسید. ال پائیس در آن زمان نوشت: این وضعیت می‌تواند شرایط ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را به یک مصیبت واقعی تبدیل کند.  

به این ترتیب، مذاکرات انرژی در اتحادیه اروپا  در جهت رسیدن به توافقی مشترک در حالی به خودی خود و پیش از آغاز رسمی جنگ اوکراین، طولانی و پر پیچ و خم بود که رسیدن به اجماع و توافق آرای سران قاره پیر در ممنوعیت واردات انرژی غول اوراسیا به مشکلی مضاعف تبدیل شده است.

برچسب‌ها