«عباس جودکی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با شروع فصل زادآوری گونههای جانوری به منظور پیشگیری از پراکندگی وحوش و نیز جلوگیری از ایجاد استرس در این زمان، کنترلهای مستمر و شبانهروزی از سوی ماموران اجرایی حفاظت محیط زیست استان تشدید شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بازدید گردشگران از مناطق حفاظت شده استان سبب ایجاد استرس و سلب آرامش از گونههای حیات وحش در فصل زاد و ولد میشود، ورود افراد به مناطق امن ممنوع است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: در صورت جدا کردن حیات وحش تازه متولد شده از طبیعت، امکان بازگشت مجدد آن حیوان به چرخه طبیعت وجود ندارد، بنابراین انتظار است مردم و دوستداران محیط زیست هنگام حضور در طبیعت با رعایت اخلاق زیست محیطی از هرگونه جابجایی و انتقال جوجه پرندگان یا نوزاد پستانداران، همچنین تخریب لانه و محل زندگی حیات وحش خودداری کنند.
جودکی گفت: در راستای کنترل و پیشگیری شیوع بیماریهای فراگیر حیات وحش تمام آبشخورهای موجود در حوزه استحفاظی مورد بررسی قرار گرفته و نظافت، پاکسازی و مرمت آبشخورها انجام شده است .
وی تاکید کرد: مردم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی از طریق تماس با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ یا نزدیکترین پاسگاه محیطبانی و ادارات محیط زیست شهرستان و یا اداره کل حفاظت محیط زیست موارد را گزارش دهند.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود پنج و چهار دهم درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیرهگاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شدهاند.
همچنین قسمتی از محدودهی پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.