به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سجاد خلیلی» امروز (سهشنبه) در نخستین نشست هم اندیشی مدیران عامل هلدینگ های پتروشیمی با اشاره به اینکه روند توسعه صنعت پرتوشیمی در مقایسه با صنایع بالادستی نفت اعجاب آور است، افزود: این روند توسعه چه از لحاظ کمیت و چه از لحاظ کیفیت، باید ارتقا پیدا کند و تداوم داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید توسعه ظرفیتها را در برنامه هفتم و هشتم پیگیری کنیم و با همکاری اعضا محقق شود و حمایت همه جانبه خواهیم داشت.
خلیلی بیانداشت: تکمیل زنجیره ارزش از سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب و برنامه وزیر نفت است و تکمیل زنجیره ارزش نکته کانونی همه اسناد است.
معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت ادامهداد: یکی از اصلیترین مشکلات صنعت پتروشیمی، مشکل خوراک است و مجتمعها با کسری خوراک زیر ظرفیت فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به دلیل کمبود خوراک با ۴۰ درصد ظرفیت کار میکند، گفت: با وجود سرمایه گذاری چهار میلیارد دلاری، اما امکان استفاده از این طرفیت به دلیل کمبود خوراک وجود ندارد.
خلیلی اضافهکرد: قطعی خوراک در فصل سرد نیز برای واحدهای پاروشیمی مشکلساز است و باعث تاسف است که با وجود دارا بودن ۳۳ تریلیون ذخایر گاز و ۱۷ درصد از گاز جهان، اما خوراک اقتصادی ترین صنعت کشور را نمی توانیم تامین کنیم.
وی، میزان گازهای همراهی که روزانه سوزانده می شود را ۳۰ میلیون متر مکعب برشمرد و افزود: این گازها برای جمع آوری سرمایه گذاری بالایی نیاز ندارد و با چند صد میلیون دلار قابل جمع آوری است.
خلیلی تاکید کرد: بر اساس تبصره «ع» بودجه ۱۴۰۱ برداشت محصولات فرعی گازهای همراه می تواند بازگشت سرمایه گذاری هلدینگ ها برای جمع آوری گازهای همراه را تضمین کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع بعدی توسعه بالادست است، گفت: از شرکت های معدنی و فولادی هم دعوت شده تا میادین بالادست گازی را توسعه دهند و تولیدات آن میدان برای تامین انرژی، مختص خودشان باشد که این میادین اعلام شده است.
این مقام مسوول ادامهداد: برای حفظ و ارتقا سودآوری صنعت پتروشیمی همچنین باید موانعی که به لحاظ داخلی در صادرات داریم را حل کنیم و فرایند جذب سرمایه و فناوری برای شرکت های فعال ساده سازی شود.