خرم‌آباد - ایرنا - برگزاری پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایرانی در خرم‌آباد این روزها فرصتی برای ایجاد همگرایی و وحدت میان اقوام ایران زمین و مجالی برای شور و نشاط اجتماعی در روزهای فرونشینی آتش کرونا شده است.

به گزارش ایرنا ، جشنواره بزرگ اقوام ایرانی، با حضور اقوام مناطق مختلف از ۲۵ استان کشور از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت در محوطه قلعه تاریخی فلک الافلاک در حال برگزاری است.

در این جشنواره حدود ۵۰ غرفه در چهار بخش صنایع دستی، سوغات، سیاه چادر و غذای محلی از چهار گوشه کشور از اقوام کرد، لر و بلوچ تا آذری و گیلکی سنت ها، محصولات و فرهنگ محلات مختلف کشور را ارائه و در معرض دید علاقمندان قرار می دهند. 

در جشنواره بزرگ اقوام ایرانی که با هدف معرفی و نمایش آداب، رسوم و آیین های ویژه اقوام کشور برگزار می شود، انواع صنایع ‌دستی، سوغات و هدایا استان ها نیز عرضه می شود.

ایجاد فضایی به منظور آشنایی هر چه بیشتر مردم با سوغات و هدایای سایر استان های کشور، معرفی توانمندی های استان ها در زمینه صنایع دستی و نیز آشنایی بازدیدکنندگان با فرهنگ و آداب و سنن مناطق مختلف کشور از دیگر اهداف برپایی این جشنواره است.

برگزاری موسیقی سنتی قوم های مختلف، موسیقی محلی و اجرای برنامه های شاد و متنوع از دیگر برنامه های حاشیه این جشنواره است.

 جشنواره ملی فرهنگ اقوام فرصتی مناسب برای معرفی لرستان است

 استاندار لرستان در خصوص برگزاری جشنوار ملی فرهنگ اقوام در این استان گفت: جشنواره ملی فرهنگ اقوام فرصتی مناسب برای معرفی جاذبه‌های طبیعی و گردشگری لرستان است.

فرهاد زیویار با بیان اینکه مجموعه خرده فرهنگ ها در کنار هم یک فرهنگ مشترک ایجاد کرده اند که با نام ایران زیر پرچم جمهوری اسلامی قرار دارند اظهار داشت: هویت فرهنگی و اجتماعی ایران با هویت ملی متفاوت است و به مولفه های متعالی تری هم نیاز دارد و در اقوام مختلف گنجانده شده که قوم‌ها را تشکیل می‌دهد، همچنین رنگ های اقوام در کنار هم معنا پیدا می‌کند.

زیویار افزود: قومیت اصالت است و به آن افتخار می‌کنیم و هیچگاه آن را جدا از هم نمی‌دانیم، همانگونه که برای قومیت ارزش قائل هستیم باید برای هویت ملی هم به همان میزان احترام گذاشت.

وی گفت: لرستان سرزمین ایثار، گذشت و مهمان نوازی است و امیدواریم در جایگاه میزبانی بتوانیم جشنواره ملی فرهنگ اقوام را بخوبی برگزار کنیم.

استاندار لرستان تصریح کرد: این جشنواره ها صرف نظر از ایجاد شادی و سرور پس از فروکش شدن کرونا ،نقش و رسالت رسانه ای برای معرفی این استان بوده و توانایی‌ها و جاذبه های لرستان را بدون واسطه معرفی می‌کند.

لرستان را بیشتر بشناسیم

لرستان مهد آئین و فرهنگ های کهنی است که همواره در طول تاریخ حکایت از اصالت و غنای فرهنگی  مردمان این دیار و تاریخ چند صد هزار ساله این سرزمین تاریخی دارد و با ظرفیت های فراوان گردشگری همواره مکانی جذاب و منحصر به فرد برای گردشگران به شمار می رود.

برخی از این آثار مانند نقوش و کنده کاری های داخل غارها و اشیای مفرغی و سفالینه ها، دارای پیشینه ای بیش از ۴۰ هزار سال است که حکایت از تاریخ ۴۰ هزار ساله زندگی در این دیار دارد.

بیش از ۲۵۰ غار مسکونی و پناهگاه صخره ای نظیر غارهای پاسنگر گنجی قمری، یافته، غار کوگان، گر ارجنه و غار شگفت انگیز کلماکره در نقاط مختلف لرستان، جلوه ای خاص و دیدنی به این دیار بخشیده است.

پنج هزار اثر باستانی منحصر به فرد و سه هزار و ۲۰۰ اثر باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی نیز بخشی از تاریخ و فرهنگ کهن لرستان است که هر گردشگر خارجی و داخلی را به خود جذب می کند.

بناهای تاریخی شگفت انگیز همچون قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نبشته و مناره آجری از دیگر بناهایی است که در خرم آباد مرکز لرستان از عهد ساسانی و پیش از آن در این سرزمین همچون گوهری گرانبها زینت بخش چشمان رهگذران و مردم علاقه مند به تاریخ ایران زمین شده اند.

آبشارهای زیبایی همچون نوژیان، بیشه، وارک، شوی، آب سفید، چکان، سرکانه و افرینه نیز تنها نمونه هایی از این ظرفیت های خدادادی هستند که منظره زیبا و چشم نوازی را به خود اختصاص داده اند و جلوه های بی نظیر طبیعی را به گردشگران این سرزمین هدیه می دهند.

هم افزایی فرهنگ غنی و ظرفیت های طبیعی الهی گردشگری در این دیار لرستان را تبدیل به مکانی منحصر به فرد برای حضور گردشگران ساخته است که صحنه های بی نظیر طبیعی و اداب و سنن این دیار ارامش بخش روح و جسم هر ببیننده ای را تضمین می کند.

ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی استان هدف برگزاری جشنواره اقوام

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز گفت: پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقوام پس از گذشت ۲ سال و نیم از جشنواره قبلی با هدف معرفی  صنعت گردشگری استان و ایجاد شور و نشاط اجتماعی پس از شیوع ویروس کرونا و همگرایی بین اقوام مختلف از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری در مجموعه گردشگری قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد در حال برگزاری است.

سید امین قاسمی افزود: محدودیت های کرونایی، صنعت گردشگری را مدت زیادی تحت تاثیر قرار داده بود اما با فروکش کردن خسارات ناشی از این ویروس ، تدابیری اندیشیده شد تا جشنواره به میزبانی شهرستان خرم‌آباد برگزار شود.

وی ادامه داد: لرستان دارای ظرفیت های بیشمار و مردم مهمان نوازی است، و در این جشنواره برنامه‌های متعددی پیش بینی شده که نمایشگاه های محلی و سوغات محلی، پخت غذاهای محلی، گروه های موسیقی نواحی حضور دارند.

۳۰ استان کشور در جشنواره اقوام لرستان شرکت دارند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه ۳۰ استان کشور در پنجمین جشنواره ملی فرهنگ اقوام شرکت دارند، افزود: با توجه به استقبال و میزبانی مناسب لرستان در ادوار مختلف این جشنواره، پنجمین دوره از آن مورد استقبال صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی از ۳۰ استان کشور قرار گرفت.

وی با بیان اینکه همچنین ۱۳ گروه آئینی و موسیقی نیز در جشنواره حضور دارند اظهار داشت: تاکنون سه جشنواره فرهنگ اقوام بصورت منطقه ای و ۲ جشنواره فرهنگ اقوام بصورت ملی در لرستان برگزار شده است.

وی با بیان اینکه این جشنواره به منظور شور و نشاط اجتماعی بین مردم پس از ۲ سال ونیم از شیوع کرونا در این استان برگزار شده است ادامه داد: این جشنواره براساس ضوابط و اعتقادات و عرف مردم استان در قالب نمایشگاه های صنایع دستی، سرماهی گذاری، یافته های علمی و پژوهشی، نشست های لرستان شناسی و مشاهیر، موسیقی، پخت غذاهای محلی ، برپایی سیاه چادرهای عشایری برگزار شده است.

قاسمی برگزاری نشست‌های تخصصی را از بخش‌های جانبی جشنواره برشمرد و عنوان کرد: برپایی نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری استان از دیگر بخش‌های این جشنواره است.

یکی از غرفه داران نمایشگاه سوغات محلی در این جشنواره نیز گفت: توسعه رونق گردشگری داخلی نیازمند عزم همگانی و معرفی جاذبه‌های طبیعی استان‌ها است.

علی گراوند افزود: شیوع کرونا با تدابیر مسوولان کاهش یافته و اکنون صنعت گردشگری پس از تحمل دوران دشوار، امید دوباره برای احیا پیدا کرده است.

جشنواره ملی فرهنگ اقوام با هدف ایجاد شور و نشاط اجتماعی پس از شیوع ویروس کرونا و همگرایی بین اقوام مختلف از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت سال جاری در مجموعه گردشگری قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد در حال برگزاری است.