حسین علی نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین لاشه فک خزری یافت شده امسال، بدلیل سلامت ظاهری و تازگی لاشه برای بررسی علت مرگ و تشخیص بیماری زایی به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارسال شده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته ۲۵ لاشه فک خزری در سواحل استان یافت شد که خفگی در تور صیادان و ضرب و جرح بالاترین دلیل مرگ و میر اعلام شده بود.
رئیس نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه از سال ۲۰۰۲ میلادی در حوزه تحقیق در زمینه فک خزری فعال است اظهار داشت: فک خزری تنها پستاندار دریاچه خزر است و به شدت در خطر انقراض قرار دارد و متاسفانه بارها و بارها لاشه این پستاندار در سواحل خزر دیده شده است.
علی نژاد گفت: این پستاندار اواسط زمستان در روسیه زادآوری دارد و در فصل تابستان بدلیل اینکه آب های جنوب دریاچه عمیق تر و خنک تر است به این سمت شنا می کنند.
عواملی مانند گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری، آلودگی های محیط زیست، برخورد با قایق ها و همچنین کشتار عمدی، شکار و ورود گونه مهاجم شانه دار خزری و نیز کاهش ذخایر کیلکا به عنوان منبع غذایی این جانور زیبا از عوامل تاثیرگذار در کاهش جمعیت فک های کاسپین یا خزری است.
فک های خزری در بهار و تابستان و پائیز بیشتر در آب های جنوبی و میانی دریای خزر از جمله ایران زندگی می کنند ولی برای زایمان به مناطق سرد در شمال دریای خزر عزیمت می کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
رشت- ایرنا - رئیس نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در بررسی اولیه لاشه فک خزری پیدا شده در سواحل بندر کیاشهر واقع در شرق استان هیچ نشانی از ضرب و جرح یا گیر کردن در تور صیادی مشاهده نشده است.