شیراز-ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به تقویت نظارت بر بازار استان گفت: تنها در روز یکشنبه هجدهم اردیبهشت‌ماه، سه هزار و ۶۲ بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام دادیم که این بازرسی‌ها منجر به تشکیل پرونده برای ۹۰۰ بنگاه اقتصادی متخلف شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا ایزدی سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ارزش ریالی این تخلفات تنها در روز یکشنبه افزون بر ۶۶میلیارد ریال بود که این تخلفات را در سامانه ثبت و به تعزیرات حکومتی برای صدور حکم ارجاع کردیم.
وی اظهار داشت:‌ احتمالا در هفته جاری مبالغ جریمه تخلف گران‌فروشی که رقم قابل ملاحظه‌ای است و با افزایش ۵ تا ۲۵ برابری مواجه شده ابلاغ خواهد شد و امیدواریم با تحقق این امر یک میزان بحث بازدارندگی را در تخلفات داشته باشیم.
رئیس سازمان صمت فارس یادآور شد: از مردادماه سال گذشته بحث تأمین، تهیه و توزیع کالاهای اساسی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شده است اما سازمان صمت نیر خود را جدا از بدنه سازمان جهاد کشاورزی نمی‌داند و ما درصدد هستیم تجربیات خود را در حوزه‌های تأمین، توزیع و نظارت در اختیار این سازمان قرار می‌دهیم تا بتوانیم بازار را با همکاری هم به آرامش برسانیم.
وی با اشاره به برگزاری رزمایش بزرگ بازرسی و پایش وضع بازار استان‌های کشور در روز یکشنبه هجدهم اردیبهشت‌ماه جاری به دستور وزیر صمت گفت: برای انجام این امر مهم تمام مأموریت‌های سازمان را لغو کردیم و با همکاری اتاق اصناف، بسیج اصناف، سازمان جهاد کشاورزی، تعزیرات، شرکت شهرک‌های صنعتی و حتی نیروهای معاونت بخش صنعت و معدن تیم‌های بازرسی را تشکیل دادیم و حدود ۴۵۸ بازرس را در کل استان در قالب ۲۲۹ تیم سازماندهی کردیم.
وی گفت: در خلال همین رزمایش یک انبار که به احتکار ۷۰ تن ماکارونی اقدام کرده بود کشف شد و همچنین نزدیک به دو میلیارد ریال کالای قاچاق را کشف کردیم.
ایزدی اعلام کرد: با توجه به نتایج مثبت حاصل از این رزمایش و جلسه‌ای که با استاندار فارس داشتیم مقرر شد که این رزمایش را حداقل تا یک هفته آینده ادامه دهیم. حتی احتمال این هست که این رزمایش را به صورت مستمر داشته باشیم.
رئیس سازمان صمت فارس گفت: این تیم‌ها که در عرض کمتر از ۱۲ ساعت سازماندهی شده بودند افزایش یافته‌اند و همچنان در بازار حضور دارند. بدون شک بحث نظارت بر بازار در کنار تامین اقلام و کالاهای اساسی یکی از مأموریت‌های اساسی و مهمی است که بر عهده سازمان صمت گذاشته شده که امیدواریم از این آزمون هم سربلند بیرون بیاییم.
ایزدی ادامه داد: در بحث بازرسی‌ها و در بحث جرایمی که توسط تعزیرات بر واحد متخلف اعمال می‌شود همیشه بر این باور بودیم که حکم صادر شده برای افراد متخلف حکم بازدارنده‌ای نیست و مبلغ جریمه هم رقم چندان بزرگی نیست اما در روز شنبه جلسه سران سه قوه برگزار و این موضوع مطرح شده که جرایم تعزیراتی برای واحدهای متخلف افزایش پیدا کند.
ایزدی اضافه کرد: احتکار جرائم خاص خود را دارد. ما دو سامانه جامع تجارت و انبارها بهره می بریم که تمام کالاهای واحدهای صنفی بلیستی در این سامانه‌ها ثبت شده باشد. اگر کالاها ثبت شده باشد اما عرضه نشود امتناع از عرضه محسوب می‌شود که قانون خاص خود را دارد.
رئیس سازمان صمت فارس اعلام کرد: سامانه ۱۲۴ که برخط شده و تقریبا ۶ نفر به صورت همزمان در این سامانه مشغول به فعالیت هستند را به صورت ویژه تقویت کردیم تا از این طریق به گزارشات و شکایات مردمی رسیدگی شود.

رئیس‌جمهور شامگاه دوشنبه نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در پنجمین ⁧گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم، ⁩ابعاد طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را به صورت شفاف با مردم در میان گذاشت.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در این برنامه تلویزیونی، تصمیم دولت برای اصلاح نظام یارانه‌ها و نحوه تخصیص ارز ترجیحی را به نوعی مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه دانست و گفت: از این به بعد پول مستقیم به دست مردم می‌رسد و می توانند خود برای آن تصمیم بگیرند. ما مصرف سرانه مردم را لحاظ کرده‌ایم و سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد کرد به سه دهک نخست از ۱۰ دهک، به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان در ماه اختصاص یابد و در دهک‌های چهارم به بعد هم هر نفر ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.