تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد ایران یک فاجعه بود و زمانی در دانشگاه‌های دنیا، این سیاست را به‌عنوان فاجعه تاریخی درس خواهند داد، زیرا در ردیف حوادث تاریخی مانند غارت تیمور و چنگیز بود.

«غلامرضا مرحبا» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در مورد اقدام دولت سیزدهم برای اصلاح سیاست ارز ترجیحی، اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی باید حذف می‌شد، با جرات می‌گوییم، یک فساد بزرگ در اقتصاد ما بود که باید حذف شود و به‌جای آن روش‌هایی ایجاد شود که جلوی ائتلاف منابع را بگیرد.

وی با بیان اینکه رییس‌جمهور در این مورد بی‌پرده با مردم صحبت کردند، گفت: اکنون بخش عمده جامعه ما نیروی جوان و تحصیل‌کرده هستند که با فضای مجازی آشنا و زمان بیشتری را برای آن می‌گذراند، اطلاع‌رسانی خیلی مهم است و نباید با این نسل یک‌طرفه‌ای و دیکته‌ای صحبت کرد.

چاره‌ای جز جراحی اقتصادی نداشتیم

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: ملت ما و این نسل همیشه ثابت کرده‌اند که انقلاب را دوست دارند و پای آن ایستاده و هزینه کرده‌اند و وفادار آن هستند، ازاین‌رو وقتی می‌خواهیم تصمیمی بگیریم که در زندگی مردم تاثیر گذار باشد، مسئولان باید در هر حوزه‌ای بی‌پرده و صریح با مردم صحبت کنند و محدودیت‌ها، تبعات و آثار آن را در جامعه توضیح دهند.

وی افزود: در شرایط اقتصادی، چاره‌ای نیست جز اینکه جراحی اقتصادی را انجام دهیم. مردم منطقی هستند وقتی به آن‌ها احترام گذاشته و منطقی برخورد شود، می‌پذیرند.

مرحبا با تأکید بر اینکه اقدام رییس‌جمهور در گفت‌وگو و روشنگری با مردم پسندیده است، گفت: باید ساز کارهایی داشته باشیم که مسئولان بیشتر با مردم صحبت کنند؛ اکنون در برهه‌ای قرار داریم که گرفتار مشکلات اقتصادی هستیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: این مشکلات، دلایل خودش را دارد و از سال‌های گذشته انباشته شده است. بعضی از آن‌ها از بیرون از مرزها تحمیل‌شده و برخی هم به خاطر ندانم‌کاری‌های خودمان است. امکان دارد برخی دیگر از مسائل به دلیل اقدامات نادرست امروز، ما در سال‌های آینده گریبان ما خود کند.

سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی باید اصلاح می‌شد

وی اضافه کرد: این مسائل و حساسیت‌هایی وجود دارد که باید با مردم راحت صحبت کنیم. انصافاً مردم تحت‌فشار از لحاظ معیشتی هستند و هر سخنی را به‌راحتی از ما نمی‌پذیرند. عملکرد و تصمیم‌ها باید به نحوی باشد که مردم را راضی کند و تاثیر تصمیم‌های ما را در سفره‌ها و معاش خود ببینند. 

مرحبا با تأکید بر اینکه سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی باید اصلاح می‌شد، گفت: فقط در مورد نحوه حذف آن  بحث وجود دارد. مجلس در بودجه سال ۱۴۰۱ تاکید کرده  است که نباید سطح قیمت‌ها افزایش یابد و آن را حفظ کنیم.

این نمانیده مجلس ادامه داد: دولت تصمیم گرفته است تا زمان ایجاد کالابرگ، کمک معیشتی  را به صورت نقد به مردم پرداخت کند، البته نباید تصور این باشد که کالابرگ مانند دهه ۶۰ است، زیرا فنّاوری به کمک ما می‌آید،  ازاین‌رو باید به مردم توضیح داده شود که یارانه به‌جای اینکه به دست سوداگران برسد به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: حذف ارز ترجیحی لازم بود و این موضوع باید برای مردم تشریح شود و این‌گونه نباشد که دولتمردان فشار را بر روی مردم وارد کنند. سال‌هاست که اتخاذ تصمیم‌های درست و موضوع یارانه‌ها بخصوص در حامل‌های انرژی و دارو بحث‌برانگیز شده که باید شهروند ایرانی و کسانی که قانونی در ایران هستند از این یارانه استفاده کنند.

یارانه هوشمند شود

مرحبا با بیان اینکه مجلس همراه دولت است، گفت: در نیت دولت شک نداریم. دغدغه ما در خصوص تصمیماتی است که به مردم آسیب نزند و به سفره مردم بیشتر فشار وارد نکند.

وی خاطرنشان کرد: واریزهای نقدی در بلندمدت مناسب نیست، چراکه این پرداخت‌ها در شرایط تورمی در سه ماه دیگر قدرت خرید جامعه را نمی‌تواند حفظ کند. ازاین‌رو باید یارانه هوشمند شود تا قدرت خرید جامعه حفظ شود و با تورم پرداخت نقدی ارزش خود را از دست می‌دهد البته موقتی خوب است تا زمانی که سامانه‌ها ایجاد شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد ما یک فاجعه تاریخی بود، که در آینده در دانشگاه‌های دنیا، این ارز را در کتاب‌های درسی به عنوان یک فاجعه تدریس خواهند کرد و به‌عنوان حوادث تلخ تاریخی در ردیف غارت تیمور و چنگیز خواهد بود.