تبریز - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: کادر درمان و مردم در مقابله با کرونا، همانند دوران دفاع مقدس فداکاری کردند و این فداکاری‌ها در تاریخ ایران ماندگار شد.

به گزارش ایرنا،  دکتر بهمن نقی‌پور روز سه‌شنبه در همایش گرامیداشت هفته‌ سلامت که با حضور مسئولان استانی و جمعی از کادر درمان در دانشکده‌ پرستاری تبریز برگزار شد، با اشاره به فداکاری‌ و ایثارگری‌های کادر درمان در طول دو سال اخیر، افزود: بیش از دو سال است که عده ای به‌صورت شبانه روزی برای حفظ سلامت انسان‌ها تلاش می کنند و در سایه همین تلاش ها، فوتی های کرونا در کشور به مراتب پایین تر از کشورهای مدعی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سلامتی نقش بسیار ویژه‌ای در زندگی انسان‌ها دارد، گفت: جایگاه نجات جان یک فرد به‌اندازه‌ نجات جان تمامی انسان‌ها در محضر خداوند ارزشمند است.

نقی پور ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی به‌تنهایی نمی‌تواند سلامت را تامین کند و همه‌ی نهادها و دستگاه‌های دولتی، حکومتی و مردمی باید دست در دست هم داده و در تامین سلامت مردم تلاش کنند.

وی، آموزش را مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل تاثیرگذار در تغییر نگرش مردم نسبت به سلامت عنوان کرد و افزود:  فرزندان ما آینده‌سازان این کشور هستند و ما باید نحوه‌ زندگی سالم را به این آینده‌سازان آموزش دهیم و نقش آموزش و پرورش و سایر نهادهای آموزشی در این قسمت بسیار مهم است.

نقی‌پور گفت: مجریان سلامت در سازمان‌های جهانی از کودکی تحت آموزش‌های سلامتی قرار گرفته‌اند و راه‌های زندگی سالم از دوران کودکی در این افراد نهادینه شده است و تنها پیام این همایش همراهی و همکاری تمامی مسئولان است و ما آماده‌ایم مربیان آموزشی سلامت را تأمین کنیم تا بتوانیم نحوه‌ی صحیح زندگی سالم را آموزش دهیم.

میزان نرخ باروری باید ۲.۱ فرزند باشد

رئیس گروه کارشناسان بهداشت و تنظیم خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: هرم سنی در سال‌های قبل به شکل هرم واقعی بود و قسمت پایینی هرم به‌دلیل تعداد زیاد نوزادان، کودکان و نوجوانان دهه ۱۳۶۰، کاملا پهن تر بود اما متاسفانه این هرم رفته رفته به شکل استوانه تبدیل شده است.

دکتر ناصر رهبری ادامه داد: جمعیت جوان یکی از مؤلفه‌های اقتدار یک کشور است و تنها از روی کاغذ نمی‌شود بحث فرزندآوری را ترویج داد چراکه علاوه بر فرزندآوری، تاخیر در ازدواج، بالابودن میانگین سن ازدواج(۳۳ سال برای مردان و ۲۶ تا ۲۹ سال برای زنان)، تاخیر در فرزندآوری، تک فرزندی و در نهایت بحث افزایش سالمندی نیز مطرح است.

وی در مورد نرخ باروری نیز گفت: میانگین نرخ باروری برای جلوگیری از کاهش جمعیت و حداقل حفظ تعداد موجود، ۲.۱ فرزند برای هر خانواده‌ است که متاسفانه اکنون این نرخ ۱.۶ است و ما باید در آینده به‌دلیل افزایش سالمندان و کاهش جمعیت، مجبور هستیم به‌عنوان کشوری ‌مهاجرت‌پذیر از سایر کشورها نیروی کار جذب کنیم.

۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت تحت عنوان هفته سلامت نام‌گذاری شده و «سلامت ما، سلامت سیاره ما» شعار انتخاب شده از سوی سازمان جهانی بهداشت برای این هفته است.