تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی گفت: حفاظت از داده‌های شخصی به جریان آزاد داده‌ها و تجارت در قالب کسب‌ وکارهای داده‌بنیان منجر می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، باقر انصاری در نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) در نشستی با موضوع حفاظت از داده در حکمرانی در پارک فناوری پردیس در زمینه دلایل و چالش های حمایت از داده های شخصی افزود: در حال حاضر حمایت از داده‌های شخصی در کشور در وضعیت هرج و مرج است، برخی حمایت از داده‌ها را صیانت از داده‌ها استنباط می کنند.

وی خاطرنشان کرد: پرداختن به داده‌های شخصی بسیار کلیدی است و باید موضع خود را نسبت به آن مشخص کنیم و سپس به دیگر انواع داده در جغرافیای داده‌شناسی بپردازیم.

عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی ادامه داد: در این زمینه یا هیچ حمایتی از حریم خصوصی نداریم یا حمایت‌ها بسیار محدود است، منظور از داده انواع اطلاعات است که باید مربوط به شخص حقیقی بوده و هویت آن مشخص باشد.

انصاری تصریح کرد: بخش بزرگی از اطلاعاتی که در دنیای دیجیتال ارایه می شود، مبتنی بر داده های شخصی است، اهداف پردازش داده های شخصی ارایه سرویس، توسعه و ارتقا سیستم و سرویس، پیشگیری از جرایم و تخلفات، بازاریابی و تبلیغات تجاری، اجرای احکام قوانین و دستورات قانون و  فروش یا اجاره این داده های است.

وی با یادآوری اینکه حمایت از داده‌های شخصی کمک می‌کند تا جریان آزاد داده‌ها و تجارت در کسب‌ وکارهای داده‌بنیان تضمین ‌شود، اظهارداشت: به جای تنظیم‌گری قاعده محور، باید به سراغ تنظیم‌گری اصل‌محور برویم که انعطاف‌پذیر است. مساله مهم دیگر، رعایت حق اشخاص موضوع داده در قوانین است.

این حقوقدان همچنین گفت: در ایران، کسب ‌و کارها باید پیشقدم شوند و سیاست‌های داده خود را مشخص کنند، البته این سیاست‌ها نباید استثماری باشد، در حال حاضر  در دنیا سه مدل حکمرانی داده وجود دارد؛ مدل اروپا، آمریکا و چین، این مدل ها مبتنی بر یک تجربه زیسته چند دهه ای حکمرانی است بنابراین هیچ کدام در کشور جواب نمی‌دهد، بنابراین  ما در ابتدای راه هستیم و باید با حداقل ها شروع کنیم.

 یازدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) با حضور ۴۰۰ استارتاپ و شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس از روز گذشته آغاز به کار کرد.

 نمایشگاه اینوتکس یک رویداد منحصر به فرد در اکوسیستم نوآوری و فناوری در ایران است که هر ساله توسط پارک فناوری پردیس و با حضور کارآفرینان و صاحب‌نظران مطرح حوزه علم و فناوری برگزار می‌شود.

این نمایشگاه در فضایی به وسعت پنج هزار متر و با حضور حدود ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان و صنعتی داخلی، استارتاپ، شتاب دهنده، شرکت فناور مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد برپا شده است که جدیدترین محصولات و خدمات فناورانه به بازدیدکننده های حضوری و برخط ارایه می شود.