محمد فرهاد روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین انشعاب آب غیرمجاز استان در شهرستان سنندج و در نواحی منفصل شهری نایسر، ننله، آساوله، حسن آباد و دوشان قرار دارد.
وی الگوی مصرف آب ماهانه در استان را به ازای هر خانواده ۱۵ مترمکعب اعلام و اضافه کرد: برخی از مردم با استفاده از همین انشعاب های غیرمجاز، ماهانه تا ۶۰ مترمکعب نیز آب مصرف می کنند که ضایع کردن حق دیگران است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان با اشاره به اینکه میزان هدررفت آب در استان ۱۸ درصد است، ادامه داد: بخش عمده ای از این هدررفت به انشعاب های غیرمجاز و قسمتی هم به فرسودگی شبکه بر می گردد.
فرهاد بر لزوم فرهنگ سازی غیراخلاقی و غیردینی بودن استفاده غیرمجاز از آب شرب در جامعه تاکید کرد و گفت: شرکت آبفا به واسطه وجود انشعاب غیرمجاز، خسارت های زیادی را متحمل می شود و درآمدی هم دریافت نمی کند.
وی یادآور شد: در صورتیکه شهروندان اقدام به تبدیل انشعاب غیرمجاز به مجاز کنند، می توان درآمد ناشی از آن را برای ایجاد زیرساخت در نواحی منفصل شهری به کار برد که خدمت بزرگی به مردم این مناطق است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان اظهار داشت: برای اینکه مردم اقدام به تبدیل انشعاب غیرمجاز به مجاز کنند با بانک های استان صحبت شده و تسهیلاتی بابت این موضوع به مشترکان پرداخت می شود و هزینه تبدیل انشعاب نیز به صورت کاملا قسطی دریافت خواهد شد.
فرهاد اضافه کرد: در صورتیکه دارندگان انشعاب غیرمجاز اقدام به تبدیل آن نکنند، به صورت قانونی با آنان برخورد خواهد؛ هرچند شرکت آب تاکنون اقدام به قطع آب هیچ شهروندی نکرده است.
در حال حاضر ۵۴۵ هزار مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره مند هستند که ۴۱۰ هزار مشترک آن شهری و ۱۳۵ هزار مشترک نیز روستایی است.