اردبیل - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش خلخال گفت: بیش از ۵۰ درصد از ساختمان مدارس موجود و مورد استفاده دانش‌آموزان در این منطقه کهنه و فرسوده شده و استحکام لازم در برابر حوادث قهری همچون زلزله را ندارند.

رضا محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر از مجموع ۱۳۲ ساختمان مدارس این منطقه تنها ساختمان ۳۷ مدرسه دارای عمر ۲۰ سال و عمر و قدمت مابقی مدارس خلخال بالای ۵۰ سال است .

وی گفت: عمر برخی از ساختمان مدارس مورد استفاده دانش‌آموزان در خلخال ۵۰ تا ۷۵ سال بوده و بیشتر این مدارس بدلیل از دست دادن عمر مفید خود استحکام کافی برای مقابله با حوادثی همچون زمین لرزه را نداشته و اجرای طرح‌های نوسازی ، تخریب و بازسازی و یا مقاوم‌سازی ساختمان در آنها ضرورت دارد.

محمدی ادامه داد: از مجموع ۱۳۲ مدرسه و آموزشگاه شهری و روستایی موجود این منطقه تنها ساختمان ۱۷ مدرسه تازه احداث شده ، ۲۰ مدرسه نیز عمر زیر ۲۰ سال دارند و مابقی مدارس دارای عمر بالای ۵۰ تا ۷۶ سال هستند.

وی خاطرنشان کرد: برغم تاکید نظام آموزشی کشور بر تک نوبته شدن مدارس و استفاده از نوبت صبح برای تحصیل دانش‌آموزان هم‌اکنون ۱۲ مدرسه شهر خلخال بصورت نوبته صبح و بعد از ظهر اداره می‌شود و بدلیل کمبود فضای آموزشی برخی از مدارس خلخال با بیش از ۵۰۰ نفر و با ظرفیت کلاس‌های بیش از ۴۰ دانش‌آموز اداره می‌شوند که وجود این تعداد در یک کلاس با استانداردهای تعریف شده وزارت آموزش و پرورش مغایرت دارد.

محمدی افزود: قدمت بالای بیشتر ساختمان‌های مدارس خلخال و احتمال تخریب آنها همواره مسئولان آموزش و پرورش ، مدیران مدارس و اولیای دانش‌آموزان را از ادامه تحصیل فرزندان در زیر طاق‌های لرزان مدارس قدیمی نگران کرده و حل این مشکل نیازمند توجه جدی مسئولان امر و تخصیص اعتبارات ویژه برای نوسازی و یا مقاوم‌سازی ساختمان مدارس است.

وی گفت: دبیرستان دخترانه سمیه خلخال با قدمت بالای ۷۵ سال نمونه‌ای از مدارس فرسوده این شهر است که برغم فرسودگی بلحاظ ضرورت هم‌اکنون بیش از ۳۰۰ دانش‌آموز در کلاس‌های کهنه و فرسوده این مدرسه همچنان مشغول ادامه تحصیل هستند.

مدیر آموزش و پرورش خلخال بیان کرد: بر اساس قول مسئولان اداره کل نوسازی مدارس استان اردبیل پروژه نیمه‌کاره رها شده پروژه ساخت ساختمان جدید مدرسه ناصری شهر خلخال به عنوان قدیمی‌ترین مدرسه این شهرستان با عمر بالای ۱۱۵ سال ، دومین مدرسه استان آذربایجان شرقی و نخستین مدرسه احداث شده در استان اردبیل در سال گذشته و با هزینه‌کرد اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیر آموزش و پرورش خلخال گفت: ساختمان مدرسه هنرستان باهنر و کارگاه آموزشی هنرستان مطهری نیز با پیگیری‌های صورت گرفته پس از سال‌ها بلاتکلیفی در خلخال در سال گذشته تعیین تکلیف شد و امسال بهره‌برداری خواهد شد.

محمدی از اجرای ۹ پروژه نوسازی مدارس در ۹ روستای بخش مرکزی این شهرستان خبرداد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه‌ها از سوی اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل و با مشارکت بنیاد علوی و بنیاد برکت از سال قبل آغاز شده و تلاش می‌شود با بهره‌برداری از آنها ۹ مدرسه جدید به مجموع مدارس روستایی این منطقه اضافه شود.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.