مهدی فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی این مدت یک هزار و ۳۰۰ تن روغن، ۶۸۵ تن شکر خانوار و یک هزار تن شکر صنف و صنعت در بازار استان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۱۱ تن برنج هندی، یک هزار و ۳۱۰ تن برنج تایلندی و ۲۶۸ تن برنج پاکستانی هم در این مدت توزیع شده است، افزود: از دیگر اقلام اساسی توزیع شده در راستای تنظیم بازار در استان ۳۶۷ تن مرغ منجمد و یکصد تن گوشت قرمز منجمد است.
مسوول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در این مدت به طور متوسط روزانه ۱۲۹ تن مرغ در استان کشتار شده است، یادآور شد: شامگاه گذشته میزان کشتار مرغ در استان به ۱۸۹ تن رسید و برای تامین تقاضای مردم هم ۶۰ درصد مرغ تولیدی استان که قبلا به سایر نقاط کشور صادر می شد هم در بازار استان توزیع شد.
کشف محوله های قاچاق و احتکارکالاهای اساسی در کردستان
فتحی گفت: ۲ تریلی ماکارونی قاچاق به میزان ۵۰ تن به ارزش ۱۵ میلیارد ریال طی اردیبهشت سال جاری در ورودی بانه کشف شد.
وی اضافه کرد: بیش از ۲۷ تن آراد، ۷۷۲ تن نهادههای کشاورزی شامل کود، بذر گندم، نهاده دامی و حدود ۴۰ تن روغن هم که بخشی از آنها قاچاق و بخشی هم احتکار شده بود؛ توسط سربازان گمنام امام زمان کشف شد.
مسوول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: کالا به اندازه کافی در بازار وجود دارد ولی افزایش تقاضای مردم و هجوم آنها به فروشگاه ها باعث شده در برخی از اقلام به صورت مقعطی کمبودهایی ایجاد شود.
فتحی اظهار داشت: انتظار می رود مردم در این مدت آرامش خود را حفظ کنند و نگران کمبود هیچ کالایی نباشند و تنها به میزان نیاز خود خرید کنند و بی شک بتدریج کالاهای مورد نیاز به بازار تزریق می شود.
سامانه تلفنی ۱۲۴ بطور شبانه روزی برای دریافت شکایت، انتقادات، پیشنهادات و نظارت مردمی فعال است و شهروندان میتوانند هر گونه تخلف اقتصادی در راستای عدم درج قیمت، صدور فاکتور، تقلب و گرانفروشی را از این طریق اعلام کنند.
۷۵ هزار و ۷۶۸ واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد و از این تعداد بیش از ۳۰ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند که سه درصد از این واحدهای صنفی را فروشگاه های متوسط و زنجیره ای تشکیل داده است.