به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، کمال حیدری روز چهارشنبه در یک نشست خبری مجازی در هفته سلامت (۱۷تا ۲۳ اردیبهشت) افزود: آموزشهای پیش از ازدواج، پیشگیری و تشخیص زودرس ناباروری، حمایت از مادران باردار و شیرده بی بضاعت و صاحب فرزند، ارائه تسهیلات خدمات زایمان در ترویج زایمان طبیعی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۶۰ درصد از این قانون را بر عهده دارد و سایر دستگاههای نیز وظایفی برای آنها تعریف شده، که باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
حیدری تصریح کرد: جمعیت از مهمترین دغدغه های کشور بوده و با توجه به اینکه میزان رشد جمعیت و فرزند آوری پایین بوده، امسال وزارت بهداشت به صورت ویژه به این موضوع پرداخته است.
به گفته وی، اکنون قرارگاه اداره جوانی و جمعیت در وزارت بهداشت تشکیل شده و با توجه به اینکه بحث جمعیت به مقوله فرهنگی تبدیل شده باید به اهمیت فرزندآوری و امنیت روانی و فرهنگی جوانان توجه شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: در قانون حمایت از خانواده در جهت حمایت از زوجهای جوان برنامهها و تسهیلاتی در نظر گرفته شده که خانوادههای بی بضاعت مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا فرزند آوری افزایش پیدا کرد، گفت: تک فرزندی از مهمترین دغدغه های ما است اکنون متوسط سن ازدواج حدود ۲۴ سال در جوانان است و باید برنامه های بهتری در راستای فرزندآوری زیاد و ازدواج آسان اجرایی کنیم.
حیدری افزود: بر اساس قانون جمعیت و فرزندآوری در پنج سال اول پس از ارزیابی وسیع افراد نیازمند مورد حمایت قرار میگیرند و باید برای تقویت برنامهها و اجرای قانون کارهای مناسب از نظر بودجهای انجام شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید براینکه ایجاد تسهیلات مناسب یکی از راههای فرزند آوری است، گفت: موضوعاتی مانند مسکن، آموزشی و مسائل معیشتی در قانون جوانی جمعیت آورده شده است.
حیدری با اشاره به اینکه جمعیت کشور کاهش یافته، اظهارداشت: باروری سالم و درمان ناباروری و فراهم شدن زیر ساختهای لازم و حمایت از ازدواجهای دانشجویی طبق قانون از جمله برنامههای وزارت بهداشت است، معاونت بهداشت خط اول تماس با مردم بوده و انجام باروری سالم برعهده این معاونت است.
صابر جباری مسوول دبیرخانه قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز در این نشست با اشاره به اینکه بحث فرزندآوری نباید به تاخیر بیافتد، گفت: خانواده ها نباید بحث فرزندآوری را به تاخیر بیندازند، سعی کنند بر اساس سبک زندگی خود سه تا چهار فرزند داشته باشند.
وی اظهار داشت: تسهیلات خدمات زایمان طبیعی و مرخصی زایمان برای مادران در نظر گرفته خواهد شد.
جباری با بیان اینکه غربالگری به صورت تخصصی و توسط پزشکان متخصص انجام میشود ، تاکید کرد: نظام مراقبت از بارداری در حال بازنگری است و بزودی خدمات بهتر و باکیفیتی در این زمینه به مادران ارایه خواهد شد.