به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، رضا رباطی روز چهارشنبه در همایش تازهها در بیماریهای پوستی که در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: بسیاری از جوانان برای داشتن پوست زیبا به باور غلط، اقدام به برنزه کردن و استفاده از دستگاه سولاریوم می کنند که به شدت ریسک ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد.
وی اظهارداشت: مطالعات متعدد نشان داده که قرار گرفتن در معرض اشعه UV از دستگاههای برنزه با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست همراه است و برنزه کردن در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد.
رباطی تاکید کرد: تماس با نور آفتاب نیز برای پوست مناسب نیست و میتواند منجر به سرطان شود.
این پزشک با بیان اینکه افراد با مشاهده هر ضایعه مشکوک روی پوست باید به پزشک مراجعه کنند، ادامه داد: بسیاری از مشکلات پوستی با بیماری مرتبط هستند و اگر روی پوست مورد مشکوکی مشاهده شد، باید نمونه برداری شود، و این اقدام باعث بدخیمی بیماری نمیشود در حالیکه بسیاری از بیماران به باور غلط از انجام نمونه برداری خودداری کرده و روند بیماری پوستی پیشرفت میکند که قابل درمان نیست.
تزریق فیلر و ژل میتواند باعث سکته مغزی شود
رباطی تاکید کرد: بسیاری از کارهای زیبایی در مراکز غیرمجاز و آرایشگاهها انجام میشود که این مراکز تخصصی نیستند و مشکلات جدی برای افراد به وجود میآید. مواردی مشاهده شده که با تزریق ژل و فیلر فرد دچار سکته مغزی شده و موارد از دست دادن بینایی نیز وجود داشته است.
به گفته وی، کارهای زیبایی تخصصی بوده و باید زیر نظر متخصص انجام شود، افرادی که در این زمینه پزشک بوده و تخصص دارند، علاوه بر آنکه چند سال تحصیل کردهاند، دورههای تخصصی را گذارنده و در مورد بیماریهای مختلف پوستی آموزش دیدهاند، به همین خاطر زیبایی پوست توسط غیرمتخصصها ممنوع است.
این استاد دانشگاه به پوشش بیمهای بیماریهای پوستی اشاره کرد و افزود: بسیاری از مشکلات پوستی بیماری هستند، افرادی که دچار بیماریهای پوستی پروانهای، صدف و غیره نیاز به دارو داشته و پوشش بیمهای برای آنها باید وسیع تر شود.
کیفیت برخی بوتاکسهای ایرانی مشابه و هم سطح بوتاکس خارجی است
فهیمه عبداللهی مجد دبیر علمی چهاردهمین همایش تازهها در بیماریهای پوست گفت: روشهای نوین جراحی و زیبایی در پوست و مو و ارائه آخرین مقالات در زمینه درمان بیماریهای پوستی در این همایش مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.
وی افزود: اکنون درمان بیماریهای پوست در ایران با موفقیت و با بهرهمندی از روشهای نوین انجام میگیرد و در زمینههای مختلف مانند تزریق فیلر، بوتاکس و استفاده از دستگاههایی مانند لیزر و پلاسما از انواع مرغوب و با کیفیت استفاده میشود.
این متخصص پوست با اشاره به اینکه بوتاکس انواع ایرانی و خارجی دارد، گفت: کیفیت برخی بوتاکسهای ایرانی مشابه و هم سطح بوتاکس خارجی است که در همایش امسال مقالات و نکات مهمی در زمینه بیماریهای پوست و درمان های نوین جراحی ارائه خواهد شد.
همایش تازهها در بیماریهای پوست تا ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته رشته درماتولوژی در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است.