علی قیاسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا ، افزود: از مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور بیش از ۸۵۰ هزار نفر از خدمات بیمهای بهرهمند نیستند که برای اصلاح این شرایط و تحت پوشش قرار دادن این قشر در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: اکنون در سطح کشور بین ۴۵۰ تا ۴۷۰ انجمن کارگر ساختمانی فعال است که مسائل و مشکلات جامعه هدف خود را پیگیری می کنند.
رئیس هیات مدیره کانون کارگران ساختمانی کشور با اشاره به اینکه از این تعداد در استان مرکزی حدود ۹ انجمن کارگر ساختمانی فعال است گفت: در این استان، اعضایی که عضو انجمن کارگران ساختمانی هستند حدود ۱۶ هزار و ۳۰۰ کارگر بیمه شده ساختمانی هستند و هفت هزار کارگر نیز در اولویت تحت پوشش قرار گرفتن بیمه هستند.
قیاسی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به دلیل کمبود منابع مالی، حدود ۱۹ ماه یک نفر جدید را بیمه نکرده و متاسفانه خیلی از کارگران ساختمانی دچار حادثه شدند و صدمات بسیار زیادی دیدند و برخی از آنها نیز بدون داشتن بیمه فوت شدند و با توجه به اینکه در نوبت بیمه بودند خانواده هایشان برای گذران زندگی دچار مشکل شدند.
وی ادامه داد: سال گذشته طرحی برای اصلاح ماده پنج کارگران ساختمانی به مجلس ارائه و چند نوبت در کمیسیون بررسی شد و اکنون در کمیسیون اجتماعی اصلاح طرح ماده پنج به تصویب رسیده که بر اساس این قانون، به سازمان تامین اجتماعی اجازه داده میشود که ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی را طی ۲ سال بیمه کند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اراک عنوانکرد: کلیات این طرح پس از اینکه پایان سال گذشته در کمیسیون مصوب و به صحن ارائه شد که در اواخر فروردین ماه امسال مجدد به رای گذاشته شد که نماینده محلات و دلیجان ۲ ایراد به طرح وارد کرد و متاسفانه طرح مجدد به کمیسیون ارجاع شد.
قیاسی گفت: انتظار میرود به واسطه تعامل و همکاری مجمع نمایندگان استان ، این طرح از سوی هیات رئیسه مجلس مجدد به صحن بازگردد و رای موافق به طرح داده شود تا بتوان ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور بیمه شوند چرا که کارگران ساختمانی جزو ضعیف ترین اقشار هستند و پرداخت مبلغ بیمه برایشان دشوار است.
وی توضیح داد: انجمن کارگران ساختمانی، مسئولیت بررسی مسائل و مشکلات بیمه ای کرگران ساختمانی و همچنین بحث راستی آزمایی را برعهده دارد و این مهم باید مدنظر باشد که در سال های اولیه که" سامانه رفاه ایرانیان" ایجاد شد، انجمن ها ۲۰۰ هزار نفر از افرادی که از بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به ناحق سواستفاده میکردند از انجمن های کل کشور این مورد را حذف کردند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور افزود: اکنون شمار زیادی از کارگران ساختمانی شناسایی و عضو این سایت هستند و دارای پرونده هستند و به آسانی میتوان راستی آزمایی کرد.
قیاسی اضافه کرد: اکنون انجمن ها به ویژه انجمن کارگران ساختمانی بحث آموزش را با جدیت دنبال میکنند و کاهش حوادث کار را نیز دستور کار خود دارند و کارگران را از طریق مهارت آموزی از درجه ۳ به ۲ و یک، انجام می دهند و نتیجه و بازخورد قابل قبولی داشته چراکه این امر باعث کاهش، حوادث ناشی از کار شده است.